"ORLOVI" U BRIŠUĆEM LETU: Australija nema šta da traži - Srbija kreće ka polufinalu?!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

06.08.2024

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivano, ili ne?

"ORLOVI" U BRIŠUĆEM LETU: Australija nema šta da traži - Srbija kreće ka polufinalu?!

Foto: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije nedavno je na pripremnom turniru u Abu Dabiju poražena od selekcije Australije rezultatom 84:73, ali su "orlovi" tokom grupne faze olimpijskog turnira znatno podigli formu i sa mnogo više optimizma ulaze u današnji četvrtfinalni meč protiv "kengura".

Tokom prve faze koja je odigrana u Lilu, Srbija je na startu takmičenja poražena od Sjedinjnih Američkih Država rezultatom 84:110, ali su stvari došle na svoj mesto u duelima sa Portorikom (107:66) i Južnog Sudana (96:85), čime su "orlovi" kao drugoplasirani u grupi obezbedili plasman u prvu nokaut fazu takmičenja.

Sa druge strane, Australijanci su teškom mukom stigli do nokaut faze. Tokom prva tri meča u grupnoj fazi, zabeležili su samo jedan trijumf (Španija 92:80), dok su poraze doživeli u duelima sa Kanadom (83:93) i Grčkom (71:77), ali su ipak uspeli da stignu do druge pozicije na tabeli.

Verovatno i na osnovu navedenih ostvarenja kladionice su iznele kvote za predstojeći meč, a kako ističe "SoccerBet" reprezentacija Srbije jeste apsolutni favorit da se nađe u polufinalu. Kvota na izabranike selektora Svetislava Pešića iznosi 1,35, dok je kvota na trijumf Australije 3,40.

Foto: Soccerbet

 

 

Ostaje nada da će kladionice i ovoga puta imati pravu procenu i da ćemo "orlove" u nardnim danima gledati u borbi za olimpisjka odličja.

Da podsetimo, današnji meč na programu je od 14.30 časova, a svi ljubitelji košarka i sporta uopšte, imaće priliku da direktan prenos duela između Srbije i Autralije prate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

- Parovi četvrtfinala košarkaškog olimpijskog turnira:

Nemačka - Grčka (11 časova)

Srbija - Australija (14.30 časova)

Francuska - Kanada (18 časova)

Brazil - SAD (21.30 časova)

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading