BRAVO! SRPSKI ČETVERAC SE PLASIRAO U POLUFINALE! Kajakaši završili trku kao PRVOPLASIRANI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast, momci!

BRAVO! SRPSKI ČETVERAC SE PLASIRAO U POLUFINALE! Kajakaši završili trku kao PRVOPLASIRANI!

Foto: Kajakaški savez Srbije

Reprezentativci Srbije u kajaku - Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Strahinja Dragosavljević i Vladimir Torubarov - nastupili su u kvalifikacijama kategorije četverac na 500 metara. Sa prvog mesta, ispred Mađarske, plasirali su se u polufinale!

Odmah za njima nastupiće i "ženski četverac" - Anastazija Bajuk, Dunja Stanojev, Milica Novaković i Marija Dostanić, takođe u kvalifikacijama na 500 metara.

Četverac Srbije plasirao se direktno u polufinale u trci na 500 metara pošto je zauzeo prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Uz to je upisan i najbolji rezultat u istoriji naše zemlje na Olimpijskim igrama.

Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević i Vladimir Torubarov su izdominirali od samog početka, držali ritam i uspevali da odole rivalima.

Na prvom preseku imali su minimalnu prednost, koju su do kraja sačuvali i na kraju sa vremenom 1:20.99 ušli u polufinale.

Zajedno sa nama u polufinale idu i Mađari, dok će u četvrtfinale morati Litvanija, Ukrajina, Kanada i Danska.

I iz druge grupe će dve posade ući direktno u polufinale, dok će se u četvrtfinalu odrediti još dva putnika za najboljih šest. Gledaćemo još kajaka danas, a ukoliko i u ženskoj kategoriji bude ponovljen ovakav uspeh, smeši nam se još jedna medalja iz Pariza! Lepo je počeo ovaj šesti avgust, neka se ovako i nastavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading