OVDE VEĆ PADA KIŠA: Evo gde ima trenutno manje od 15 stepeni!

Autor:

Vesti

06.08.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front je doneo i nešto svežiju vazdušnu masu, uz pojačan severozapadni vetar.

OVDE VEĆ PADA KIŠA: Evo gde ima trenutno manje od 15 stepeni!

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić, freesvg.com

Prema najnovijim meteorološkim podacima, tokom noći preko Srbije se premeštao oslabljeni hladni front, donoseći sa sobom oblačnost i lokalne kiše i pljuskove. Hladni front je doneo i nešto svežiju vazdušnu masu, uz pojačan severozapadni vetar. Jutarnje temperature se kreću od 19 do 25°C, dok su na planinama poput Zlatibora, Kopaonika i Sjenice nešto niže, između 13 i 17°C.

Prognoza za danas

Prema prognozi, danas će se u većem delu Srbije smenjivati sunčani i oblačni intervali, dok će Vojvodina uživati u vedrom vremenu. Tokom poslepodneva očekuje se razvedravanje u većini predela, osim na jugu gde će i dalje biti više oblačnosti. Maksimalne temperature danas će se kretati od 27 do 30°C, dok će u Beogradu biti nešto toplije, sa maksimalnom temperaturom do 29°C.

Foto: sat24, meteociel

 

Sunce i toplotni talas u narednim danima


Od sutra se očekuje sunčano vreme, sa postepenim porastom temperatura. Tokom narednih dana, situacija će postati sve toplija, donoseći pravo letnje vreme. Prema predviđanjima, maksimalne temperature krajem sedmice biće čak i iznad 35°C, obećavajući prave letnje dane. Srbija se sprema da dočeka prve toplotne talase ove godine, pa je važno voditi računa o hidrataciji i zaštiti od sunca.

Foto: sat24, meteociel

 

Meteorolozi širom Srbije upozorili su da nas u avgustu očekuje još jedan toplotni talas, sličan onome koji smo proživeli u julu ove godine. Toplotni talas neće zahvatiti samo Srbiju već ceo Balkan. Očekuje se period ekstremnih vrućina, velikih suša, a procenjuje se da će maksimalna dnevna temperatura ići i do 40 stepeni Celzijusa.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading