TAJNA JE OTKRIVENA: Novak se priprema da okači reket o klin - penzionerske dane će provesti u sportu, ali to neće biti tenis?!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

06.08.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je sada već poznato čime će se baviti u budućnosti?

TAJNA JE OTKRIVENA: Novak se priprema da okači reket o klin - penzionerske dane će provesti u sportu, ali to neće biti tenis?!

Foto: Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, a verovatno i jedan od najvećih sportista koje je ova planeta ikada iznedrila, na Olimpijskim igrama u Parizu je stigao do trofeja koji mu je jedini nedostajao u prebogatoj karijeri.

Osvajanjem zlatne olimpijske medalje stigao je i do "karijernog slema", istovremeno oborivši niz rekorda koji će teško biti dostižni u budućnosti.

Ostaće upamćeno da je najsjajnje odličje Đoković osvojio bez izgubljenog seta, čime je psotao prvi teniser kome je to pošlo za rukom još od sada već davne 1988. godine kada se tenis vratio u olimpijku porodicu sportova, a nakon što je prošetao podno Ajfelove kule sa zlatnom medaljom na grudima i ogrnut srpskom zastavom, Novak se odlučio da prve trenutke opuštanja provede sa porodicom na jednom od sportskih borilišta u Parizu.

Naime, Novak je sa suprugom Jelenom i decom prisustvovao preponskom jahanju, olimpijskoj disciplini konjičkog sporta koja se održava u ringu punom prepona, koji se naziva parkur.

 

Nikada do sada Đoković nije isticao da voli ovaj sport, a možda j ovime najavio da će svoje penzionerske dane upravo provoditi uz konjički sport, a nije nemoguće da se u navedenu sportsku disciplinu uključi zajedno sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem kojem su konji velika strast.

Ovo je put Novaka Đokovića do najsjajnijeg odličja na OI 2024 u Parizu:

1. kolo: Metju Ebden (Australija) 2:0 (6:0, 6:1)

2. kolo: Rafael Nadal (Španija) 2:0 (6:1, 6:4),

3. kolo: Dominik Kepfer (Nemačka) 2:0 (7:5, 6:3)

Četvrtfinale: Stefanos Cicipas (Grčka) 2:0 (6:3, 7:6)

Polufinale: Lorenco Museti (Italija) 2:0 (6:4, 6:2)

Finale: Karlos Alkaraz (Španija) 2:0 (7:6, 7:6)

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading