ZLATNE REZERVE: Susret srpskih sportskih velikana u Olimpijskom selu - nedostajala je samo Zorana!

Autor: Vladimir Vroih

Olimpijske igre 2024

06.08.2024

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donesi kući zlato što se zlati

ZLATNE REZERVE: Susret srpskih sportskih velikana u Olimpijskom selu - nedostajala je samo Zorana!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Srpski olimpijski tim do sada je na svetskoj sportskoj smotri u Parizu osvojio dva olimpijka odličja i oba su najsjajnija.

Sjajni strelci Zorana Arunović i Damir Mikec su stigli do zlatne medalje u disciplini vazudšni pištolj 10 metara miks, da bi seriju medalja nastavio, ko drugi do Novak Đoković koji se "prošetao" kroz teniski turnir. Tokom šest mečeva najbolji teniser u istoriji belog sporta zabeležio je isto toliko trijumfa, ne izgubivši niti jedan set, a u velikom finalu je savladao Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0 (7:6, 7:6).

Samo dan nakon velikog ostvarenja Novak Đoković se pojavio pred milionskim auditorijumom prošetavši medalju podno Ajfelovog tornja ogrnut srpskom zastavom i tom prilikom je okupljenima rekao:

- Dobar dan svima! Hvala za sve, bio je to jedan od mojih najlepših dana u životu i profesionalnoj karijeri. Neverovatno. Hvala vam puno svima. Verovatno je ovo vrh za svakog sportistu. Kada ste mladi razmišljate o tome da reprezentujete zemlju na OI. Postoje mnogi turniri veliki, Rolan Garos je jedan od njih, ali predstavljati Srbiju na OI je velika čast i privilegija. Definitivno je ovo najveći uspeh koji sam ikada imao, zbog emocije koje sam prolazio juče, to nikada nisam osetio u životu na teniskom terenu, sa 37 godina sam bio bolji od mlađih momaka, uspeo sam da osvojim zlato, to je ostvarenje sna, nisam mogao da sanjam ništa veće od ovoga.

Međutim mnogo značajnija fotografija nastala je u Olimpisjkom selu gde su se satali Damir Mikec i Novak Đoković, a fotografija koja je nastala tom prilikom svakako će ostati u istoriji srpskog sporta.

Foto: Instagram.com/oksrbije

Zlatni olimpijci - Damir Mikec i Novak Đoković

 

Naravno, nedostajala je Zorana Arunović da upotpuni "sveto trojstvo", ali se sjajna srpska sportistkinja već vratila u Srbiju nakon sjajnog ostvarenja u francuskoj prestonici.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading