PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA MINISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE: Vučić razgovara sa Gerhardom Karnerom

Autor:

Vesti

06.08.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je počeo u 9 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

PREDSEDNIK SRBIJE SE SASTAO SA MINISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE: Vučić razgovara sa Gerhardom Karnerom

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Austrije Gerhardom Karnerom.

Sastanak je počeo u 9 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Nakon tog sastanka Vučić će razgovarati sa ambasadorkom Nemačke Anke Konrad, u 11 časova.

Podsetimo, predsednik Vučić izjavio je sinoć da će naredni izbori biti održani 2027. godine, a da pre toga opozicija ima priliku da ga smeni kroz referendum o opozivu predsednika, ali da oni ne žele na glasanje.

Vučić je, tokom obilaska radova na izgradnji dečije bolnice Tiršova 2, rekao da opozicija uvećava stvaran broj prisutnih na protestima protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ističući da smatra da se skupovi organizuju i da treba da podrazumevaju glasanje.

- Za mene su skupovi oni koji se organizuju kroz skupljanje glasačkih listića, kada ih prebrojavaju birački odbori. Izbori su završeni, izbori će biti 2027. godine ponovo, a pre toga im ja omogućavam i dajem im priliku da mene smene - tačka na mene jeste zahtev za opoziv, pomoći ćemo im po tom pitanju i moguće ga je sprovesti u skladu sa zakonom -  rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li mu je neko iz opozicije odgovorio na njegov poziv da skupe 70 potpisa poslanika i da će im Srpska napredna stranka skupiti ostatak kako bi zatražili referendum, Vučić je rekao da su odgovorili i da "neće oni na glasanje".

- Oni bi referendum o nečemu drugom, ne bi o meni. Mene bi da smene, a ne bi na referendum - rekao je Vučić.

Govoreći o najavama opozicije da se u septembru očekuju veliki protesti i "novi peti oktobar", Vučić je rekao da će u septembru biti mnogo važnih događaja, od velikih investicija do važnih poseta.

- Mi koji imamo da radimo, mi ćemo tim poslom da se bavimo. Oni nek organizuju šta god hoće i kako god hoće, to je sve u redu sve dok ne prekrše zakon - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading