PREMUNUO JE BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE! Crveno-beli zavijeni u crno

Autor:

Sport

02.08.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio član šampionske generacije Crvene zvezde.

PREMUNUO JE BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE! Crveno-beli zavijeni u crno

Foto: Pixabay

Sveća

Danas je u 58. godini života preminuo nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Ivica Mavrenski, a klub je tu tužnu vest objavio na zvaničnom sajtu. Rođen je 31.03.1966. godine u Zrenjaninu, a tokom svoje izuzetno bogate karijere, osim za Crvenu zvezdu, igrao je za beogradski Radnički, Vojvodinu, FMP Železnik, Hemofarm, MZT iz Skoplja, Ibon iz Nikšića, Lukavac i mađarski Zalaegerseg.

Ivica Mavrenski je bio član šampionske generacije Crvene zvezde 1993-94, a u crveno-belom dresu odigrao je 82 utakmice i postigao 761 poen. Njegovi saigrači u to vreme bili su Obradović, Trifunović, Lisica, Goran Karadžić, Tomašević, Vidačić, Gilić, Radet Milutinović, Nikola Jovanović, Petar Petrović i ostali.

Mavrenski je takođe ostvario zapažene rezultate i u reprezentativnoj karijeri. Osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 1983. godine kao član kadetske reprezentacije Jugoslavije, gde je bio i prvi strelac ekipe. Takođe, ima bronzanu medalju sa juniorskog Prvenstva Evrope 1984. godine.

Nakon završetka igračke karijere, Mavrenski se okrenuo trenerskom pozivu. Vodio je Vojvodinu, Mega Vizuru, Železničar iz Inđije, a radio je i u Češkoj i Mađarskoj.

Vreme i mesto sahrane će biti naknadno saopšteni, a sportski svet će zauvek pamtiti Ivicu Mavrenskog kao izuzetnog igrača i trenera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading