OGLASIO SE TENISER NAKON ODUSTAJANJA OD TURNIRA: Borili smo se za to da igram na Olimpijskim igrama, ali nije išlo

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odsustvo Hurkača sa Olimpijskih igara sigurno će uticati na dinamiku takmičenja.

OGLASIO SE TENISER NAKON ODUSTAJANJA OD TURNIRA: Borili smo se za to da igram na Olimpijskim igrama, ali nije išlo

Foto: www.profimedia.rs

Poljski teniser Robert Hurkač nedavno je saopštio da neće biti u mogućnosti da nastupi na Olimpijskom turniru u Parizu zbog povrede kolena, a sada je otkrio više detalja o svom zdravstvenom stanju. Naime, Hurkač se trenutno oporavlja od povrede kolena, koja ga je primorala da se povuče sa terena tokom ovogodišnjeg Vimbldona. Nakon konsultacija sa lekarima, odlučeno je da se Poljak kloni teniskog terena do kraja ove godine, što znači da će propustiti ostatak sezone, uključujući i Olimpijske igre u Parizu.

- Borili smo se za to da igram na Olimpijskim igrama, ali nije išlo. Nisam mogao. Bilo bi previše opasno da odmah posle povrede igram u Parizu. Razgovarao sam sa doktorima i osam od deset njih je reklo da je najrealnije da igram tek u Australiji naredne godine - rekao je Hurkač, prenosi Eurosport.


Hurkač je izjavio da će se maksimalno pridržavati preporuka lekara, što znači da bi se na teniskim terenima mogao ponovo pojaviti tek na Australijan openu 2025. godine. Ovo je posebno teško za Hurkača s obzirom na to da je trenutno sedmi teniser sveta, što mu je najbolji plasman u karijeri.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Robert Hurkač

 

- Moj oporavak teče vrlo dobro i napredujem. Ipak, moj tim i ja smo doneli odluku da neću moći da se takmičim na Olimpijskim igrama u Parizu. Ovo je bila jako teška odluka za mene, zato što sam oduvek sanjao da predstavljam Poljsku na Olimpijskim igrama i osvojim medalju za svoju zemlju, ali nažalost to neću moći da uradim ove godine. Naravno, gledaću i navijaću za ceo poljski tim i nadam se velikom broju medalja. Hvala svima puno na porukama podrške - rekao je Hurkač.

Odsustvo Hurkača sa Olimpijskih igara sigurno će uticati na dinamiku takmičenja, a posebno će olakšati put prvom nosiocu, Novaku Đokoviću, koji će imati manje jaku konkurenciju na putu ka osvajanju druge olimpijske medalje u karijeri.


Sve u svemu, Robert Hurkač će morati da se posveti oporavku kako bi se vratio na vrhunski nivo i ponovo se borio za najviše pozicije na ATP listi. Olimpijski turnir u Parizu biće prilika za druge tenisere da pokažu svoje umeće i borbu za prestižnu olimpijsku medalju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading