MILOŠ I RASTKO SE POPELI NA 4000 METARA: Srpski vatrogasci osvojili vrh Grand Paradiso na Aplima (FOTO)

Autor:

Vesti

25.07.2024

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo!

MILOŠ I RASTKO SE POPELI NA 4000 METARA: Srpski vatrogasci osvojili vrh Grand Paradiso na Aplima (FOTO)

Foto: printscreen/instagram/mupsrbije

Grand Paradiso je planinski vrh u Alpima, smešten na granici između Italije i Francuske

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasci-spasioci Miloš Ljubisavljević iz Kragujevca i Rastko Radosavljević iz Novog Sada, osvojili su vrh Grand Paradiso.

Stigli su na visinu od čak 4.061 metara na Alpima.

 

 

Oni su ovaj podvig napravili kao deo alpinističkog tima iz Srbije.

Grand Paradiso je planinski vrh u Alpima, smešten na granici između Italije i Francuske. Grand Paradiso visok je 4,061 metar, što ga čini jednim od viših vrhova u Alpama.

Zanimljivo je da je Grand Paradiso prvi put prešao granicu od 4.000 metara kada je merena visina planine 1860. godine. To ga čini popularnim ciljem za planinare i alpiniste. Planina je također deo nacionalnog parka Gran Paradiso, koji je osnovan još 1922. godine kako bi štitio ovaj prekrasan planinski krajolik i njegovu jedinstvenu florističku i faunističku raznolikost.

Grand Paradiso je poznat po svojim impresivnim ledenjacima i stenovitim vrhovima i privlači mnoge ljubitelje planinarenja i alpinizma iz celog sveta.

Ovo je samo jedan od uspeha naši vatrogasaca, koji su se u poslednjem velikom iskušenju, u gašenju požara u Severnoj Makedoniji i te kako pokazali kao pravi heroji.

Želimo im još ovakvih uspeha! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading