RADNIČKI PREKINUO PROKLESTVO STADIONA U LESKOVCU: Kragujevčani ostvarili istorijski trijumf!

Autor:

Sport

25.07.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički stekao minimalnu prednost pred revanš.

RADNIČKI PREKINUO PROKLESTVO STADIONA U LESKOVCU: Kragujevčani ostvarili istorijski trijumf!

Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog 1923 ostvarili su istorijsku pobedu u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija, pobedivši crnogorskog predstavnika Mornar iz Bara rezultatom 1:0. Ova pobeda predstavlja značajan korak ka plasmanu u narednu rundu, što je izazvalo veliko oduševljenje navijača.

Jedini gol na utakmici postigao je Milan Aleksić u 72. minutu, nakon sjajnog centaršuta Bevisa. Ovaj gol ušao je u istoriju kluba kao prvi postignut u evropskim takmičenjima, čime je Aleksić dodatno potvrdio svoj status kao ključni igrač tima. Ovom pobedom, Kragujevčani su konačno prekinuli proklestvo stadiona u Leskovcu.

Foto: Republika.rs

Stadion Dubočice

Naime, u ovom gradu je Čukarički prošle sezone igrao svoje evropske utakmice protiv Olimpijakosa, Fjorentine, Genta i Fervencvaroša i zabeležili tri poraza. Takođe, i reprezentacija je igrala na ovom terenu protiv Bugarske gde su remizirali 2:2, ali je ipak obezbeđen plasman na Evropsko prvenstvo.

Osim toga, Radnički je osvetio obraz srpskog fudbala. Nakon godinu dana je ekipa iz Srbije ostvarila pobedu u Evropi, zadnji put je to uradio Partizan protiv Sabaha prošle godine, a sada Kragujevčani. Nadamo se da će ekipa Feđe Dudića ostvariti pozitivan rezultat u Crnoj Gori proći dalje. Ostaje da vidimo kako će izgledati taj meč, a sigurno će biti veoma uzbudljiv. Takođe, posle ovakvog izdanja Radničkog navijači i fudbalska javnost može biti veoma zadoovljna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading