KRAGUJEVČANI OSTVARILI ISTORJSKU POBEDU NAD MORNAROM: Ajaks nezasluženo pobedio, Voša ima čemu da se nada!

Autor:

Sport

25.07.2024

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski klubovi nisu razočarali.

KRAGUJEVČANI OSTVARILI ISTORJSKU POBEDU NAD MORNAROM: Ajaks nezasluženo pobedio, Voša ima čemu da se nada!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Radničkog 1923 ostvarili su istorijsku pobedu u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu konferencija, pobedivši crnogorskog predstavnika Mornar iz Bara rezultatom 1:0. Ova pobeda predstavlja značajan korak ka plasmanu u narednu rundu, što je izazvalo veliko oduševljenje navijača.

Jedini gol na utakmici postigao je Milan Aleksić u 72. minutu, nakon sjajnog centaršuta Bevisa. Ovaj gol ušao je u istoriju kluba kao prvi postignut u evropskim takmičenjima, čime je Aleksić dodatno potvrdio svoj status kao ključni igrač tima. Ovom pobedom, Kragujevčani su konačno prekinuli proklestvo stadiona u Leskovcu.

Drugi srpski klub, Vojvodina je nezasluženo poražena od Ajaksa rezultatom 1:0 u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope. Izabranici Božidara Bandovića pružili su hrabru i borbenu partiju u Amsterdamu protiv ''kopljanika ali nažalost nisu uspeli da sačuvaju mrežu do kraja. Utakmica je bila veoma napeta, a domaćin je uspeo da postigne pobedonosni gol u finišu meča, zahvaljujući rezervisti Van de Bomenu u smaoj završnici.

Sa podrškom svoje publike na TSC areni, Vojvodina ima priliku da se vrati u revanšu i pokaže svoj kvalitet. S obzirom na hrabru igru koju su prikazali u Amsterdamu, može se očekivati da će Novosađani dati sve od sebe kako bi ostvarili povoljan rezultat u revanšu.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Amsterdam:

86. minut - GOL! Ajaks vodi, strelac je Mranko van den Bomen - u samoj završnici utakmice. Kao na treningu je išla akcija, usledio je centaršut Hendersona, trzaj glavom rezerviste domaćih i kapitulacija Carevića koji nije uspeo da dohvati loptu. Šteta, bila je blizu Vojvodina da ostane neporažena.

72. minut - Kakva šansa za Vošu, najbolja na meču i najbolja generalno za oba tima!
 Vukanović je izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana domaćih, šutirao pred njega, ali niej imao sreće - lopta je pogodila stativu!

70. minut - Otvorio se Ivanoviću prostor da uputi udarac, to je i uradio vrlo dobro, ali je golman Ajaksa bio na mestu u telom odbio ovu pretnju. Hrabri sve odvažnija igra "lala".

69. minut - Dve situacije pred golom gostiju, obe je rešio Carević intervencijama i održao egal na semaforu. Prvo je intervenisao, za korner Ajaksa, a potom i nakon udarca iz ugla bio na mestu psoel mlakog pokušaja glavom igrača domaćih.

65. minut - Šansa za Vošu. Mogao je ovo bolje da završi Ivanović, imao je otvoren prostor za šut sa 17 metara, pritom i nebranjen od strane igrača Ajaksa, međutim pogodio je samo igrača domaćih i izborio korner.

63. minut - Nalet ajaksa preko Hata, koji je probio u kazneni prostor sa leve strane, ubacio loptu u peterac, tamo je intervenisala odbrana Novosađana, ali samo do Tejlora, koji šutira "iz prve" i prebacuje gol. Nije ovo bilo blizu.

53. minut - Od starta drugog poluvremena domaći igrači imaju punu kontrolu igre, vladaju situacijom. Novosađani pod velikim pritiskom.

46. minut - Krenuo je drugi deo!

Leskovac:

90+6. minut - KRAJ UTAKMICE!

85. minut -  Finiš utakmice , Mornar je krenuo ofanzivnije nakon primljenog, Radnički vreba iz kontre da dokusuri rivala.

72. minut - GOL! Milan Aleksić se bacio kao Van Persi nakon asistencije Bevisa! Sjajno je pogodio gornji ugao golmana Aleksića i tako stavio svoj tim u pol poziciju.

60. minut - Nova šansa za Radnički. Šutirao je Vidosavljević glavom, ali Popović ponovo sjajno brani.

55. minut - I Mornar se otvorio u nastavku, opasne situacije pred oba gola, ali mreže i dalje miruju.

46. minut - Krenuo je drugi deo!

Prvo poluvreme:

Leskovac: 

45+2. minut - KRAJ PRVOG DELA!

42, minut - Prva prlika za Mornar, odlično je šutirao Dubljević, sjajno brani Lijeskić.

37. minut - Javna opomena za Barane. Emba Ondong je dobio javnu opomenu, Mornar želi da ode na pauzu makar u egalu.

28. minut - Neverovatno kako još uvek nema pogotka. Dadić je opet naterao čuvara mreže na intervenciju, potom je upućen udarac i iz odbitka, ali gola nije bilo!

23. minut - Opet je golman Popović morao da reaguje, Aleksić je odlično gađao, a još jednom smo nakon svega videli samo korner.

22. minut - Imao je Mornar polušansu. Zorić je uputio centaršut sa desne strane po zemlju, nadajući se da će neko zahvatiti loptu, ali je golman Radničkog zaustavio udarac.

17. minut - Odlična šansa za Kragujevčane. Prvo je lepo Aleksić lepo prevario fudbalera Mornara, potom je uputio udarac ka golu gostiju, koji je zaustavio golman Mornara, lipta se potom odbila do Glušćevića, ali je njegov pokušaj završio preko gola ekipe i Bara. 

11. mintu - Radnički je pretio. Posle kornera sa leve strane, Slobodan Simović je pokušaj glavom, ali je lopta otišla pored gola. 

6. minut - Prvi javnu opomenu na ovom meču je dobio igrač domaćih Milan Aleksić. 

1. minut - Počeo je meč.

AMSTERDAM:

45. minut - KRAJ PROVG DELA!

39. minut - Prava kanonada "kopljanika", seva sa svih strana, uz mnogo sreće mreža Novosađana i dalje netaknuta.

34. minut - Sve jači pritisak Ajaks, Tejlor pogađa stativu, mnogo sreće za srpski klub

30. minut - Sjajan šut Rasmunsena, iskosa sa desne strane, Carević još bolje interveniše.

10. minut - Miran početak utakmice, bez pravih prilika, Vojvodina dobro drži protiv velikog favorita.

1. minut - Počeo je meč.

Za mnoge navijače Kragujevačkog Radničkog, velika je šteta što njihov omiljeni tim neće moći da igra na svom stadionu. Sigurno je da bi tribine bile ispunjene do poslednjeg mesta, ali realnost je takva da će se evropsko uzbuđenje događati u Leskovcu. Iako će biti lišeni podrške svojih vernih navijača na domaćem terenu, Radnički 1923 ulazi u ovu utakmicu kao favorit protiv crnogorskog protivnika. Ukoliko prođu u naredno kolo kvalifikacija, očekuje ih susret sa AEK-om iz Larnake i Pakšijem.

Uoči meča u Amsterdamu, Holandska policija je privela grupu navijača Vojvodine. Ovo neobično dešavanje dodatno je začinilo atmosferu pred meč, a ostaje da vidimo kako će se cela situacija odraziti na samu utakmicu. 

Vojvodina je u svojoj modernoj istoriji imala solidnih evropskih izazova i pobeda, često se približavajući Ligi Evrope. Međutim, susret sa Ajaksom predstavlja najveći i najzvučniji izazov do sada. Ekipa iz Amsterdama završila je prošlu sezonu na drugom mestu, dok su Novosađani zauzeli četvrtu poziciju, uz učešće u finalu kupa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading