UEFA PONOVO BIJE PO DŽEPU: Nova kazna za FSS, ali to NIJE sve!

Autor:

Sport

24.07.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala ne toleriše ispade.

UEFA PONOVO BIJE PO DŽEPU: Nova kazna za FSS, ali to NIJE sve!

Foto: DeFodi Images / Zuma Press / Profimedia

Fudbalski savez Srbije je kažnjen od strane UEFA sa 30.000 evra i zabranom prodaje ulaznica navijačima za narednu utakmicu u gostima. Ova odluka doneta je zbog rasističkog i diskriminatorskog ponašanja navijača tokom tri utakmiceu na Evropskom prvnestvu u Nemačkoj. Pristalice Srbije su ispoljile nesportsko ponašanje na mečevima sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Navijači Srbije

Kako je konstatovano u odluci UEFA, ovo ponašanje je dovelo do ozbiljnih sankcija, a jedna od njih je zabrana organizovane podrške navijača ''orlova'' na meču drugog kola Lige nacija protiv Danske u Kopenhagenu, zakazanom za 8. septembar. Pored Fudbalskog saveza Srbije, UEFA je kaznila još pet federacija zbog sličnih prestupa. Albanija, Hrvatska, Poljska, Mađarska i Slovenija suočile su se sa različitim kaznama, od kojih su neke bile i finansijske prirode.

Hrvatski Fudbalski savez moraće da plati 50.000 evra zbog istih prestupa na meču sa Španijom. Sve federacije kojima je izrečena kazna takođe se suočavaju sa zabranom prodaje ulaznica za naredne mečeve u takmičenjima UEFA. 

Foto: www.profimedia.rs

Navijači Hrvatske i Albanije

Sve češće se susrećemo sa slučajevima rasističkog ponašanja navijača na fudbalskim utakmicama širom Evrope. UEFA i nacionalni fudbalski savezi preduzimaju ozbiljne mere kako bi se suzbilo ovo neprihvatljivo ponašanje. Međutim, uprkos naporima da se stane na put rasizmu u fudbalu, ovaj problem i dalje predstavlja ozbiljan izazov za sve uključene u ovaj sport.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading