NAJVEĆI SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Takmičari ZARAŽENI EŠERIHIJOM KOLI zbog plivanja u PRLJAVOJ Seni!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko njih hospitalizovano

NAJVEĆI SKANDAL NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Takmičari ZARAŽENI EŠERIHIJOM KOLI zbog plivanja u PRLJAVOJ Seni!

Foto: Tanjug/AP

Olimpijske igre u Parizu, koje su trebale da budu spektakularan događaj, umesto toga su obavijene mnogim skandalima, između ostalog zbog takmičenja u trijatlonu na zagađenoj reci Seni. Dvoje olimpijaca završilo je u bolnici nakon što su se razboleli plivanja u reci, a sumnja se da je uzrok njihovih zdravstvenih problema upravo zagađenost vode.

Organizatori su ignorisali višedecenijsku zabranu plivanja u reci Seni zbog lošeg kvaliteta vode i insistirali su da se takmičenje održi upravo na tom mestu. Čak je i gradonačelnica Pariza javno podržala ovu odluku, odlazeći korak dalje i kupajući se u reci pre početka Igara. Međutim, kada je došlo vreme za takmičenje, otkriveno je da je nivo bakterije Ešerihija koli u vodi bio previsok, zbog čega su svi treninzi otkazani.



Iako nije zvanično potvrđena veza između hospitalizacije olimpijaca i plivanja u zagađenoj reci, mnogi su ogorčeni ovim skandalom. Belgija je morala da se povuče iz takmičenja u trijatlonu zbog nedostatka zamene za Kler Mišel, koja je hospitalizovana. Švajcarski olimpijac Adrijen Brifo takođe je zadržan na lečenju zbog infekcije gastrointestinalnog trakta, ali iz njegovog tima ističu da je teško utvrditi da li je njegovo stanje povezano sa kvalitetom vode. Ostali takmičari za sada nisu prijavili zdravstvene tegobe.

Mediji su preneli da je jedan od hospitalizovanih takmičara zadobio infekciju bakterijom Ešerihija koli, koja je simptomatično primećena u Seni pre održavanja spornog takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading