MICIĆ POMAŠIO KLJUČNI PENAL! Tenzija dostigla vrhunac u Parizu!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još malo do kraja!

MICIĆ POMAŠIO KLJUČNI PENAL! Tenzija dostigla vrhunac u Parizu!

Foto: Starsport

Srbija - Australija 82:80

(17:31, 25:23, 25:11)

TOK MEČA

10. minut - TAKO JE! Mils konačno promašuje kad nam najviše treba! Jokić je uhvatio loptu i fauliran je na 32 sekunde do kraja! NE! Vasa Micić je izborio dva penala, ali je pogodio samo jedno na devet sekundi do kraja, sada Australijanci imaju napad do kraja na -2! Da vidimo šta će Pešić raditi!

9. minut - Gidi pogađa dvojku sa jedne noge.

8. minut - Bez poena!

7. minut - Gidi trojka - opet je nerešeno! Pao je Dobrić i to su iskoristili "kenguri"! Micić je sjajno izborio faul na šutu za tri!! I pogađa sve penale!

6. minut - Iz izuzetne odbrane dolazi dvojka Vase Micića! Dve odlične defanzivne reakcije zaredom, a onda Dobriću beži lopta u aut na isteku napada.

5. minut - Koštaće nas ovaj defanzivni skok... iz ko zna kog napada Australija postiže vrlo bitnu trojku.

 

 

4. minut - VASA MICIĆ I TROJKA SA DRUGE PLANETE! Šteta, ne možemo da dođemo do defanzivnog skoka.

3. minut - Evo brzog povratka Australije, ponovo je egal i Pešić zove tajm-aut. Na minus jedan su Australijanci.

2. minut - Blokira Milutinov Milsa i Vasa Micić ima lake poene u kontri!

1. minut - Sjajni potezi Petruševa pa Dobrića i laki poeni!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Republika

Foto: Profimedia

Nikola Jokić

10. minut - Milutinov promašuje za kraj, ali idemo sa vođstvom na minut pauze. 67:65

9. minut - Jokić promašuje dve odvorene trojke, šteta. Isto je učinio i Gidi koji sprečava lake poene faulom nad Nikolom. Jokić pogađa oba penala, opet vodimo.

8. minut - Rezultatska klackalica - Gidi pogađa za dva. A Jokić iz odbojke opet sjajno pogađa! Uf, kako bespotreban nesportski faul Alekse Avramovića nad Egzumom! Sada je i Dante pokazao da dobro zna bivšeg saigrača, a Bogdan i Pešić urlaju na našeg pleja zbog nesmotrenog poteza. Ipak je pogodio samo jedan penal, a onda Petrušev krade loptu!

7. minut - I pogađa Bogdan sa poludistance za vođstvo Srbije! Kakav preokret! Bravo Jokara, majstore! Skok u napadu i poeni!

6. minut - Rastrčala se Srbija i imala sreće da Egzum promaši trojku, a onda isti igrač pravi faul u napadu nad Aleksom! Kako ga je pročitao Avramović, vidi se da su igrali zajedno! Sad je vreme za totalni preokret!

5. minut - I Peti Mils gubi loptu odmah, sjajni Aleksa krade! Kakva sekvenca "orlova", sve je sada na našoj strani! IIII OGNJEN DOBRIĆ POGAĐA JOŠ JEDNU TROJKU! Samo je poen razlike!

Republika

Foto: Starsport

"X" faktor: Aleksa Avramović

4. minut - Dajte ovom Milsu nešto za smirenje... Još jednom pogađa za dva. EVO JEEEE JOŠ JEDNA TROJKA BOGDANA IZ POPRAVNOG POSLE UKRADENE LOPTE! SRBIJA JE NA -4, TAJM-AUT AUSTRALIJA!

3. minut - Opet neke neverovatne greške, Gidi krade loptu Jokiću i poentira. Urodio je plodom čelendž Pešića na inicijativu Dobrića i lopta pripada Srbiji ipak. Bravo Aleksa, sjajan prodor! Sreća na našoj strani, otvorenu trojku ne koriste Australijanci, A DOBRIĆ POGAĐA TAKO BITNU TROJKU!

2. minut - Avramović hvata Bogdanov promašaj i priznat mu je ovaj koš! UHHH... Petruševu ostaje lopta na obruču, a imao je čist zicer!

1. minut - Iako smo izgubili odmah loptu, Petrušev smanjuje razliku na 10 poena. Neverovatni Mils opet proleće kroz reket i nastavlja gde je stao.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Dobra odbrana Srbije koja ima poslednji napad. Jokić je izborio faul na šutu. Nikola je pogodio prvo bacanje, a posle promašaja dokopao se lopte Gudurić i pogodio za kraj. 42:54

9. minut - Zašto faul, Bogdane...? Mils poeni uz faul. Gudurić hvata svoj promašaj i ide na flouter.

8. minut - EVO GA KONAČNO GUDURIĆ SA TROJKOM! Treba nam ovo! Kakva šteta više... iz trećeg napada Australija dolazi do trojke preko Gidija. Loš momenat, mora bolji skok.

7. minut - Čoveče, šta radi Peti Mils... još jedna trojka, ili ne, ipak je nagazio liniju, pa je za dva. Probao je Aleksa da izvuče još jedan nesportski faul, ali ne prolazi. Konačno dobar potez Gudurića koji ide na ulaz. Isti igrač igra dobru odbranu i Avramović poentira u kontri. Ovo nam treba.

6. minut - Jokić se nekako dokopao lopte i naslonio je na tablu. Hvala Bogu, ovo nam je nedostajalo - Jokić pronalazi usamljenog Milutinova koji zakucava.

5. minut - Konačno dobra odluka po Srbiju - Egzum pravi nesportski faul nad Avramovićem. Aleksa pogađa oba penala.

4. minut - Posle Pešićevog urlanja na tajmautu Avramović ide na zicer. Gidi nastavlja gde je stao. Jokić je nekako pogodio dvojku.

3. minut - Egzum kao na basketu prolazi i upošljava Lendejla. Bivši igrači Partizana nas obrukaše. Potpuno rasulo u našoj igri - pridodao se i bivši igrač Zvezde Rit sa trojkom.

2. minut - Australijanci se poigravaju sa nama. Zakucavanje Duopa Rita - Pešić tajmaut. Mils je nezaustavljiv jednostavno. Čovek je ubacio već 18 poena. Konačno je razbijena serija "kengura" trojkom Micića.

1. minut - Nikako ne valja. Opasno su se raspucali Mils i Gidi. Treba nam mnogo bolja energija. Mils još jednom precizan sa poludistance.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

Republika

Foto: Profimedia

Zasuo nam koš: Peti Mils protiv Marinkovića

10. minut - Ne može ni Gudurić da pogodi otvorenu trojku. Odbrana "orlova" je najveći problem definitivno. Mils pogađa sada još jednu neverovatnu trojku... Sudije još sviraju faul i Australija sa penala odlazi na +14 posle prve četvrtine. 17:31

9. minut - Opet prelagano Mils ide do koša. Marinković promašuje trojku, pa pravi grešku, a na sve probleme i Mils daje trojku.

8. minut - Megnej pogađa trojku za Australiju, a Jokić uzvraća sa zicera. Egzum pogađa za dva iz vrlo teške pozicije.

7. minut - Gidi je u neverovatnoj seriji i još jednom pogađa za dva. Fenomenalno Jokić poentira na drugi obruč i konačno dobra odbrana, ali katastrofalan završetak kontre Bogdanovića.

6. minut - Evo dobre reakcije - Bogdan pogađa još jednu trojku! Jokić uspeva da poentira posle ofanzivnog skoka.

 

 

5. minut - Petrušev je fauliran na šutu i polovičan sa penala. Za sada "duva" u odbrani "orlova", što kažnjava Egzum koji se našao sam pod košem. Pešić zove tajmaut.

4. minut - Ne maši Bogdan dva puta- prva trojka za Srbiju! Još jedan izvanredan potez Gidija koji vezuje šest poena.

3. minut - Bogdan je promašio trojku, a Gidi pogodio, ipak za dva. Isti igrač pogađa u kontri posle lošeg poteza Bogija.

2. minut - Evo prvog poena, Dobrić sa flouterom. A evo već i Alekse sa ukradenom loptom Gidiju! Odličan potez Petruševa, priznaje se pogodak, ali ne realizuje slobodno bacanje Srbin. Mils prolazi kroz odbranu Srbije i pogađa.

1. minut - Niko ne koristi napad prvom minutu

MEČ JE POČEO

 

 

PRE MEČA

14:25 - Po svemu sudeći, danas smo bez Nikole Jovića kog ipak nema na parketu, verovatno zbog prehlade.

14:20 - Bližimo se početku meča, ekipe su na zagrevanju.

14:00 - I Slovenci su opčinjeni srpskim navijačima u Parizu. Pevalo se "Luka Dončić jedan je od nas".

Republika

Foto: Republika

Grupno fotkanje u Bersiju

13:50 - Sreli smo i Čačane u Parizu, a više o tome šta su rekli pogledajte ovde.

Republika

Foto: Republika

Čačani u Parizu

13:40 - Atmosfera na ulicama Pariza je sjajna, a ovako se grupa naših navijača sprema za meč.

Republika

Foto: Republika

Grupa srpskih navijača sa policijom u Parizu

13:30 - Poznat je i prvi polufinalista, a to je svetski šampion Nemačka koja je eliminisala Grčku.

UVOD

 

 

Košarkaška reprezentacija Srbije bije najvažniju bitku do sada na turniru na Olimpijskim igrama 2024. Nakon ovog meča popravnog nema i puleni selektora Svetislava Pešića, ili nastavljaju da sanjaju snove o olimpisjkoj medalji, ili se pakuju i praznih šaka se vraćajukući.

U četvrtfinalu OI 2024 Srbija se sastaje sa selekcijom Australije, reprezentacijom koja je nedavno savladala "orlove" na turniru u Abu Dabiju rezultatom 84:73 i svakako predstojeći duel predstavlja odličnu priliku za revanš.

Republika

Foto: Profimedia

Srbija protiv Australije u Abu Dabiju

Tokom grupne faze koja je odigrana u Lilu, Srbija je na startu takmičenja poražena od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 84:110, ali su stvari došle na svoje mesto u duelima sa Portorikom (107:66) i Južnog Sudana (96:85), čime su "orlovi" kao drugoplasirani u grupi obezbedili plasman u prvu nokaut fazu takmičenja.

Današnji meč na programu je od 14.30 časova, a svi ljubitelji košarke i sporta uopšte, imaće priliku da direktan prenos duela između Srbije i Autralije prate u direktnom prenosu na prvom kanalu Radio Televizije Srbije.

Republika

Foto: Republika.rs

 
Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading