KIM DŽONG UN SREDIO: UVREĐENI Južnokorejci na OI predstavljeni kao SEVERNI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva greška spikera...

KIM DŽONG UN SREDIO: UVREĐENI Južnokorejci na OI predstavljeni kao SEVERNI!

Foto: Profimedia

Olimpijske igre u Parizu su i zvanično počele nakon četvoročasovne ceremonije otvaranja, a za toliko vreme nije moglo da ne dođe do skandala. Lejdi Gagin već snimljeni nastup, albanska zastava, satanistički gafovi, na sve to sada se nadovezala i Južna Koreja sa potpunim pravom.

Dok se južnokorejska delegacija na svečanoj ceremoniji vozila čamcem duž reke Sene, francuski spiker je preko razglasa najavio "Demokratska Narodna Republika Koreja", što je zvanični naziv Severne Koreje. Ipak, na TV ekranima je naveden ispravan naziv države "Republika Koreja".

Ministarstvo sporta Južne Koreje reagovalo je na nezgodu koja se dogodila tokom ceremonije, kada je njihova zemlja pogrešno predstavljena kao Severna Koreja. Zatražen je sastanak sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom, a takođe je Ministarstvo spoljnih poslova upućeno da uloži protestnu notu Francuskoj.


Južnokorejski sportski olimpijski komitet takođe je uložio žalbu organizacionom odboru Olimpijskih igara u Parizu kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih slučajeva.

Međunarodni olimpijski komitet reagovao je na ovaj neželjeni incident objavivši izvinjenje na korejskom jeziku na platformi X.

"Izražavamo duboko izvinjenje zbog greške koja se dogodila pri predstavljanju južnokorejske delegacije tokom ceremonije otvaranja," navedeno je u objavi MOK-a. 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading