OLIMPIJSKI REKORDER O KOME SVET BRUJI JE PIO RAKIJU I IGRAO KOLO U BEOGRADU! Ovako je Šveđanin "CEPAO" IZ BURENCETA posle nastupa u Areni (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji su ga zavoleli odavno

OLIMPIJSKI REKORDER O KOME SVET BRUJI JE PIO RAKIJU I IGRAO KOLO U BEOGRADU! Ovako je Šveđanin "CEPAO" IZ BURENCETA posle nastupa u Areni (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Švedski atletičar Armand Duplantis postao je centralna ličnost "kraljice sportova" tokom Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je osvojio zlato u disciplini skok s motkom i oborio svetski rekord.

Duplantis je nadmašio konkurenciju, postavivši nove standarde i ponovo pomerivši granice, ovog puta u "gradu svetlosti".

Šveđanin je oduševio publiku, navijače i ceo atletski svet skokom od 6.25 metara, obarajući sopstveni olimpijski rekord i postavljajući novi svetski poredak. Iako je imao neuspehe u prvom i drugom pokušaju, treći skok je bio veoma uspešan, a da li ste znali da je Šveđanin već obarao rekord u Beogradu na Belgrade Indoor Meeting?

Naime, on je u Areni preskočio 6.19 metara i tada ga je ministar Goran Vesić "napio". Vesić je obećao da će mu pokloniti rakiju, a srpska publika ga je izuzetno zavolela jer je čak i igrao kolo i nosio našu zastavu.

- BURENCE RAKIJE ZA ŠAMPIONA DUPLANTISA! Obećao sam 7. marta Duplantisu kada je oborio svetski rekord da ću mu pokloniti rakiju koju mnogo voli. Danas sam šampionu poklonio burence rakije na kome je ispisan svetski rekord koji je oborio pre manje od dve nedelje - 6.19 metara. Danas je Duplantis u Areni oborio novi svetski rekord. Za novi rekord sledi novo burence. A kakav je Srbin postao Duplantis pokazuje srpska zastava sa kojom je trčao počasni krug i srpsko kolo koje je igrao kada je dao prvi intervju! Beograd je danas sportski centar sveta! - napisao je tada Vesić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading