CEO SVET BRUJI O ALŽIRSKOJ BOKSERKI! Autorka "Harija Potera", koju su optuživali da je TRANSFOBNA, razvezala jezik na društvenim mrežama! (FOTO)

Autor:

Zabava

02.08.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dž. K. Rouling iznela stav o skandalu koji je obeležio Olimpijadu!

CEO SVET BRUJI O ALŽIRSKOJ BOKSERKI! Autorka "Harija Potera", koju su optuživali da je TRANSFOBNA, razvezala jezik na društvenim mrežama! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Ceo svet se uključio u raspravu oko pola alžirske bokserke Iman Kelif, protiv koje je nakon samo 46 sekundi odbila da se bori italijanska bokserka Anđela Karina na Olimpijadi. Razlog? Snaga udarca koji je primila od protivnice. Skandal se dogodio pre dva dana, a svi se pitaju da li je bila pravedna odluka da se Kelifovoj dozvoli učestvovanje na takmičenju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Iman Kelif, alžirska bokserka

Podsećanja radi, Kelifova je pala na testu podobnosti pola na Svetskom prvenstvu u boksu 2023, kad je DNK analizom navodno utvrđeno da ima XY hromozome. Međunarodni olimpijski komitet, s druge strane, objavio je da ispunjava kriterijume da se takmiči u ženskom boksu.

Nastala je opšta histerija na društvenim mrežama, a mnogi sumnjaju da je Kelif transrodna osoba, iako nema naznaka za to. U celu priču se uključila autorka serijala "Hari Poter", Dž. K. Rouling, koja je godinama na meti kritika zbog svojih stavova o transrodnim osobama, za koje mnogi govore da su transfobni.

 

 

- Pročitajte ceo ovaj niz, a onda objasnite zašto ste u redu sa tim da, za vašu zabavu, muškarac prebija ženu u javnosti? Ovo nije sport. Od prevaranta u crvenom pa sve do organizatora koji su dozvolili da se ovo dogodi, ovo su muškarci koji uživaju u svojoj moći nad ženama - napisala je književnica.

Kasnije je objavila fotografiju sa meča Karinijeve i Iman i dodala sledeći komentar:

- Koja bi slika mogla bolje da sumira naš novi pokret za prava muškaraca? Osmeh muškarca koji zna da ga štiti mizogini sportski establišment dok uživa u potresenosti žene koju je upravo udario u glavu i čiju je životnu ambiciju upravo razbio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading