"HARON" HRLI KA SRBIJI! Čeka nas "vatreni zagrljaj" nakon ovog datuma, kraj mu se ne nazire! Meteorolog Ristić upozorava na pakao!

Autor:

Vesti

31.07.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplotni talas tek stiže!

"HARON" HRLI KA SRBIJI! Čeka nas "vatreni zagrljaj" nakon ovog datuma, kraj mu se ne nazire! Meteorolog Ristić upozorava na pakao!

Foto: RHMZ/printscreen

Nakon kiše koja će pasti u petak popodne i noći između petka i subote, postoje naznake i za jače nevreme prvog dana vikenda, kaže za 24sedam meteorolog Ivan Ristić.

- U petak poslepodne očekujemo pljuskove kojima će biti zahvaćena zapadna, a verovatno i severna Srbija. U subotu možemo očekivati dosta kiše u većem delu Srbije ali jugoistok će ostati suv. Neće biti prevelikih padavina, oko 20 do 30 litara - objasnio je Ristić.

On nije isključio da će u subotu biti i nepogoda. Ipak, isključuje mogućnost superćelijskih oluja.

- Oluja i tornada neće biti, ali su moguće nepogode. A onda od 5. avgusta kreće ponovo toplije vreme i stiže toplotni talas - naglasio je meteorolog.

Haron ide ka Srbiji

Ali Ristić je najavio i da afrički anticiklon Haron ubrzano ide prema Srbiji i upravo posle 5. avgusta počeće toplotni talas "kome se trenutno ne vidi kraj".

- Očekujete temperature blizu 40 stepeni Celzijusa - kaže Ristić.

Inače, Ristić je prognozirao i maksimalne temperature koje ćemo imati narednih dana do ponedeljka.

- U petak bi maksimalne temperature mogle  biti od 35 do 39 stepeni. Na zapadu zemlje mogući pljuskovi i grmljavina u popodnevnim časovima. U subotu se očekuje dolazak svežijeg i vlažnijeg vazduha, što će u većini Srbije doneti pljuskove praćene grmljavinom. Najviša temperatura će biti između 30 i 34 stepeni – izjavio je Ristić.

Već u nedelju padavine će prestati a od ponedeljka 5. avgusta se zatvaraju "Bečka vrata".

- To znači da počinje toplije vreme i jačanje afričkog ciklona. To će doneti i maksimalne dnevne temperature od 35 do 40 stepeni Celzijusa. Čitav avgust se mogu očekivati visoke temperature. Za očekivati je da će biti više od 20 tropskih dana - naglasio je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading