CAR LAZAR: Stiže nova medalja? Evo kada Kovačević upucava zlato!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

31.07.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiže novo olimpijsko odličje?

CAR LAZAR: Stiže nova medalja? Evo kada Kovačević upucava zlato!

Foto: Instagram.com/printscreen/oksrbije

Sjajni srpski strelac Lazar Kovačević plasirao se u finale discipline MK puška trostav

Kovačević je izborio plasman među osam najboljih strelaca na Olimpijskim igrama u Parizu tako što je završio na petom mestu u kvalifkacijama. On je zabeležio rezultat od 592 kruga.

Tokom kvalifikacija najbolji rezultat postigao je Kinez Jukun Liju, obarajući olimpijski rekord sa 594 kruga. Ovaj izuzetan rezultat svakako je privukao pažnju i postavio visoke standarde za finale.

Finale u disciplini trostav gađanja vazdušnom puškom zakazano je za četvrtak od 9.30, uz direktan prenos na prvom kanalu Radio-televizije Srbije. Lazar Kovačević će imati priliku da pokaže svoje veštine i borbeni duh u trci za odličje. S obzirom na njegov izvanredan nastup u kvalifikacijama, očekuje se da će biti jedan od glavnih takmičara za osvajanje medalje.

Lazar Kovačević, kao deo tima srpskih strelaca na Olimpijskim igrama, ostavlja izuzetan utisak svojim rezultatima i postignućima. Svi ljubitelji streljaštva sa nestrpljenjem očekuju njegov nastup u finalu, nadajući se još jednom sjajnom rezultatu za srpski tim.

Republika

Foto: Instagram/OKS

Hita ka medalji - Lazar Kovačević

 

Da podsetimo, srpski strelci su već obradovali naciju tokom Olimpijskih igara u francuskoj prestonici. Zorana Arunović i Damir Mikec su u disciplini vazdušni pištolj 10 metara miks stigli do zlatnog odličja, savladavši turski miks par Seval Ilajdu Tarhan i Jusufa Dikeca.

U čast veličanstvenog ostvarenja Zorane i Damira zablistala je Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu. Sa neba iznad Save upućena je čestitka našim šampionima, prvim sportistima koji donose olimpijsku medalju za Srbiju iz Grada svetlosti.

Sva dešavanja s Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading