PRVA POBEDA ZA SRBIJU U BOKSU NA OI: Šadrina ubedljiva protiv Alžirke!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

29.07.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna srpska bokserka kreće ka olimpijkoj medalji.

PRVA POBEDA ZA SRBIJU U BOKSU NA OI: Šadrina ubedljiva protiv Alžirke!

Foto: BSS

Trećeg takmičarskog dana na Olimpisjkim igrama  Parizu, srpski sportisti beleže sjajna ostvarenja.

Predstavnica Srbije u boksu Natalija Šadrina ubedljivo je savladala reprezentativku Alžira Dunju Kelif, u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama u kategoriji do 60kg nakon jednoglasne odluke sudija.

Šadrina će se među osam najboljih boriti sa Kineskinjom Venlu Jang, prvakinjom Azije za 2022. godinu i osvajačicom bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Delhiju.

Vahid Abasov, kao šesti nosilac bio je slobodan u prvom kolu i jedini je bokser u muškoj konkurenciji (71kg) koji će u sredu od 20 časova i 50 minuta odmeriti snage sa Britancem Luisom Ričardsonom.

Foto: BSS

Veliki trijumf Natalije Šadrine

 

- Boks na Olimpisjkim igrama:

Od 1904. godine, boks je bio na progaramu svih Igara do današnjih dana, sa izuzetkom 1912. godine u Stokholmu, kada je poštujući zabranu organizovanja bokserskih mečeva (po švedskom zakonu), boks skinut sa programa Igara.

Od 1984. je došlo do nekoliko značajnih izmena u pravilima takmičenja na Igrama:  u Los Anđelesu (1984.) je zaštitna kaciga postala obavezna za sve takmičare; u Barseloni 1992. je uveden elektronski sistem praćenja meča u cilju veće objektivnosti suđenja; 2007. godine je standardizovano bodovanje.

Ženski boks je imao svoju premijeru u Londonu 2012.

Da podsetimo, Srbija je danas obezbedila prvu olimpisjku medalju. Zorana Arunović i Damir Mikec su osigurali srebrno odličje, a sutra će se boriti i za zlatnu olimpijku medalju.

Pored njih i džudistkinja Marica Perišić beleži sjajne rezultate. On je stigla do četvrtfinala turnira na Olimpisjkim igrama i nalazi se na korak od medalje.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading