SKANDAL U REŽIJI UEFA: Krše povelju Ujedinjenih nacija! "KOSOVO JE SRBIJA" je veći prekršaj od poziva na ubistvo!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.07.2024

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvostruki aršini.

SKANDAL U REŽIJI UEFA: Krše povelju Ujedinjenih nacija! "KOSOVO JE SRBIJA" je veći prekršaj od poziva na ubistvo!

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Disciplinska komisija evropske kuće fudbala (UEFA) izrekla je kaznu Fudbalskom klubu Borac iz Banjaluke zbog ponašanja njihovih navijača tokom meča protiv albanske Egnatije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, navijači Borca su skandirali "Kosovo je Srbija," što je rezultiralo prekidom utakmice na deset minuta i kaznom od 15.000 evra.

Sa druge strane, Egnatia je već ranije kažnjena sa 10.000 evra jer su njeni navijači tokom revanš meča skandirali "Ubij Srbina", usled čega su članovi najboljeg fudbalskog kolektiva Republike Srpske zapretili da će napustiti teren.

Zaključak se sam izvodi. Skandiranje navijača koje je u skladu i sa poveljom Ujedinjenih nacija, po kojoj je južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, znatno je teži prekršaj u odnosu na huliganski pir albanskih navijača u kojem se kliče ubistvu pripadnika druge nacije samo zato što su oni Srbi.

Foto: FK Borac Banja Luka

Slavlje fudbalera banjalučkog Borca nakon plasmana u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona

 

Paralelno s ovim vestima, banjalučki klub je izdao saopštenje povodom revanš utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a. Klub je naglasio da će biti zabranjen ulazak navijačima s obeležjima grčkog šampiona i njegovih prijateljskih klubova. Ova zabrana posebno se odnosi na navijače beogradskog Partizana, Grobare, kojih u Banjoj Luci ima u velikom broju.

Revanš između Borca i PAOK-a odigraće se u sredu s početkom u 21 sat. U prvom susretu u Solunu, grčki tim je pobedio sa 3:2. Takođe, od ranije je poznato da navijača PAOK-a neće biti na ovoj utakmici zbog incidenata koje su izazvali prošle sezone u Ligi konferencija.

Ove odluke Disciplinske komisije UEFA-e i mere koje je FK Borac preduzeo povodom revanš utakmice sa PAOK-om izazvale su veliku pažnju javnosti, a ostaje da se vidi kako će se ove situacije odraziti na dalji tok takmičenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading