PLIVAČ IZ RUMUNIJE ODUŠEVIO SVET: Zovu ga ''novi Felps'', ima i srpske korene!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagarantovana mu je blistava budućnost.

PLIVAČ IZ RUMUNIJE ODUŠEVIO SVET: Zovu ga ''novi Felps'', ima i srpske korene!

Foto: Profimedia

Na nedavno održanim Olimpijskim igrama, jedan mladi plivač je uspeo da osvoji zlato u muškoj konkurenciji u slobodnom stilu na 200 metara. David Popovići (izvorno Popović), rođen u Bukureštu, postao je junak Rumunije osvojivši svoje prvo Olimpijsko zlato sa svega 19 godina. Ono što čini ovu pobedu još značajnijom jeste činjenica da Popovići nosi snažno srpsko poreklo, što ga čini posebno interesantnim i inspirativnim likom.

Iako je plivao pod zastavom Rumunije, David Popovići je istakao svoje srpsko poreklo, objašnjavajući da mu je deda Srbin, nosilac prezimena Popović. Ova priča dodatno intrigira javnost, a sam Popovići izražava želju da istraži svoje korene i otkrije više detalja o svojoj porodičnoj istoriji.

Jedna od stvari koja daje prednost mladom plivaču u odnosu na rivale su njegove izvanredne fizičke predispozicije. Sa visinom od 190 centimetara i rasponom ruku većim za 15 centimetara od proseka, Popovići se ističe kao izuzetno atletski građen sportista. Ovo ga čini jedinstvenim i donosi mu prednost u disciplini plivanja.

Moj deda je nosio prezime Popović i verujem da postoji određena konekcija. Ta priča je komplikovana, pokušaću da istražim detalje - istakao je David.

Nakon osvajanja zlatne medalje, David Popovići se na postolju našao pored Britanca Ričardsa Metjua i Amerikanca Luka Hobsona, koji su osvojili srebrnu i bronzanu medalju. Ovaj trenutak je bio posebno emotivan i značajan za mladog šampiona, kao i za sve one koji prate njegov uspon ka vrhu svetskog plivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading