SRBIJO, RADUJ SE: Obezbeđena je prva olimpijska medalja!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

29.07.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strelci upucali odličje.

SRBIJO, RADUJ SE: Obezbeđena je prva olimpijska medalja!

Foto: Instagram.com/oksrbije

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović obezbedili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a sutra će se boriti i za najsjajnije odličje.

Srbija je ostvarila istorijski uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu osvajanjem prve medalje. Damir Mikec i Zorana Arunović su se plasirali u borbu za odličje u disciplini vazdušni pištolj miks, osiguravši barem srebrnu medalju. Nakon što su zauzeli drugo mesto u kvalifikacijama, naši takmičari će se suočiti sa prvoplasiranom Turskom u raspucavanju za zlatnu medalju. Finalno takmičenje počinje u 10.00 časova u utorak 30. jula, a Srbija će sa nestrpljenjem iščekivati ishod ove borbe za istorijsko odličje.

Srbija će sa nestrpljenjem iščekivati rasplet finalnog takmičenja u disciplini vazdušni pištolj miks na Olimpijskim igrama u Parizu. Zorana Arunović i Damir Mikec su svojim izuzetnim rezultatima obezbedili Srbiji prvu medalju na ovom takmičenju, a sada ostaje da se vidi da li će ta medalja biti srebrna ili možda čak zlatna. Očekivanja i podrška za naše takmičare su veliki, a cela Srbija će biti uz njih u borbi za istorijski uspeh.

Foto: Instagram.com/oksrbije

Prva medalja je obezbeđena - Zorana i Damir "upucavaju" zlato

 

U nastavku dana Srbija će biti prikovana za TV ekrane

Učešće na OI 2024 danas započinje Marica Perišić koja će se u kategoriji do 57kg u džudou sastati sa Manitom Šrestan Pradan iz Nepala. 

Od 11 časova nas očekuju plivačke kvalifikacije na 400m mešotivim stilom, gde će učešće uzeti Anja Crevar, a od 11.15 kreće i Natalija Šadrina koja će se u boksu u kategoriji do 60kg sastati sa Dunijom Kelif iz Alžira.

Oko 13.30 časova se očekuje teniski klasik između novaka Đokovića i Rafaela Nadala u drugom kolu teniskog turnira.

Kao "šlag na torti" sledi duel srpskih odbojkašica koje će od 21 čas započeti svoje učešće na Olimpisjkim igrama mečom protiv domaće selekcije, reprezentacije Francuke.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading