FRANCUZI SADA STE PALI NISKO: SRAMAN potez organizatora Olimpijskih igara!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozno!

FRANCUZI SADA STE PALI NISKO: SRAMAN potez organizatora Olimpijskih igara!

Foto: X.com

Francuski Organizacioni komitet Olimpijskih igara u Parizu je iznenadio javnost povlačenjem akreditacija "određenim novinarima", kao što je potvrdila predstavnica komiteta An Dekan. Ova odluka je izazvala veliku pažnju, posebno nakon što je ruska novinska agencija TASS prenela vest da je četvoro njenih novinara ostalo bez akreditacije uprkos tome što su već prisustvovali nekim sportskim događajima.

- Potvrđujem da su određeni akreditovani novinari dobili odluku naknadno od nadležnih organa koji su preispitali njihovu akreditaciju. Mi, kao organizacioni komitet Pariz-2024, primenjujemo odluku a da nismo uključeni u obrazloženje za ove informacije koje nam nisu saopštene - izjavila je predstavnica komiteta An Dekan.

Povlačenje akreditacija novinarima koji su već bili prisutni na ceremoniji otvaranja i drugim sportskim događajima izazvalo je iznenađenje među novinarskom zajednicom. Ruski novinar Artjom Kuznjecov, koji je sedmi put pratio Olimpijske igre, izrazio je svoje iznenađenje odlukom francuskog Organizacionog komiteta, dok je jedan od novinara koji je želeo da ostane anoniman, potvrdio da je odluka o povlačenju akreditacije došla od francuskih vlasti.

- Francuski Organizacioni komitet OI je rekao da je to odluka francuskih vlasti - rekao je za Frans pres jedan od novinara koji je izgubio akreditaciju, a koji je želeo da ostane anoniman.

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije želelo da komentariše ovaj događaj, ostavljajući prostor za spekulacije i nagađanja o razlozima iza ove odluke. Sa samo 15 akreditovanih ruskih sportista na Olimpijskim igrama sa neutralnim statusom, nakon zabrane većine sportskih federacija, postavlja se pitanje da li je ovo povlačenje akreditacija deo šireg političkog konteksta.

Rusija je kritikovala ceremoniju otvaranja Igara, opisujući je kao "ogroman neuspeh" prema rečima portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove. Ona je istakla da su poštovanje prava novinara i sloboda izražavanja samo "prazne reči" francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading