ŠUT KARTA ZA KAMERMANA EUROSPORTA! Evo zbog čega je proteran sa OI! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

29.07.2024

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegove reči o australijskim plivačicama izazvale su burne reakcije javnosti i dovele do brze reakcije njegove matične medijske kuće.

ŠUT KARTA ZA KAMERMANA EUROSPORTA! Evo zbog čega je proteran sa OI! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/FW (Future Women)

Komentator Eurosporta Bob Balard našao se u centru pažnje nakon što je izgovorio seksističku opasku tokom prenosa uživo sa Olimpijskih igara. Njegove reči o australijskim plivačicama izazvale su burne reakcije javnosti i dovele do brze reakcije njegove matične medijske kuće.

Naime, Balard je komentarisao uspeh australijskog kvarteta Eme Mekeon, Sajne Džek, Moli O'Kalahan i Meg Heris, koje su osvojile zlato u štafeti slobodnim stilom, a jednom rečenicom je implicitno aludirao na stereotipe o ponašanju žena, što je izazvalo oštru osudu. Čak i njegova koleginica, Lizi Simonds, opisala je komentar kao "nečuven".

Nakon širokog širenja snimka sa spornim komentarom, Eurosport je brzo reagovao i uklonio Balarda sa svih preostalih događaja na Olimpijadi. U zvaničnom saopštenju koje je izdato povodom ovog incidenta, Eurosport je jasno istakao da se Balardov komentar smatra neprikladnim i da je zbog toga odmah uklonjen sa njihovog tima komentatora.

Sporni komentar Balarda je glasio:

- Pa, žene tek završavaju. Znate kakve su žene... motaju se okolo, šminkaju se!

 

 

Ova situacija izazvala je žestoku reakciju javnosti i pokrenula široku debatu o seksizmu u sportskom novinarstvu. Mnogi su osudili Balardov komentar kao neprimeren i zastareo, ističući važnost jednakog tretmana sportista bez obzira na pol. Ovakav incident ukazuje na to da i u savremenom društvu postoje predrasude i stereotipi koji se moraju aktivno suzbijati.

Incident sa Bobom Balardom još jednom podseća nas na važnost odgovornog i poštovanog novinarskog izveštavanja, posebno kada je reč o događajima velikog javnog značaja poput Olimpijskih igara. Seksistički komentari nemaju mesta u savremenom društvu i sportskom novinarstvu, te je važno da se ovakve situacije adekvatno adresiraju i osude kako bi se promovisala ravnopravnost i poštovanje među sportistima i novinarima.

Mora se ipak i naglasiti da ovogodišnje Olimpisjke igre prati veliki broj skandala, počevši od same ceremonije svečanog otvaranja zbog koje su i druge društvene organizacije reagovale i oštro osudile delove "spektakla" na Seni.

Sve dešavanja sa Olimpijskih igara u Parizu ekskluzivno pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading