UBICA IPAK NE IDE U ZATVOR! Ubio ženu, ranio četvoro, upadao u kuće, pucao u decu i palio automobile...Žrtve i komšije ne prihvataju presudu

Autor:

Svet

29.07.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat okrivljenog, Danko Kovač, izjavio je da je ovo jedino pravno moguće rešenje

UBICA IPAK NE IDE U ZATVOR! Ubio ženu, ranio četvoro, upadao u kuće, pucao u decu i palio automobile...Žrtve i komšije ne prihvataju presudu

Foto: Privatna arhiva

Odluka suda da Nedžad Fetić ne ide u zatvor i bude proglašen neuračunljivim izazvala je nezadovoljstvo kod žrtava i javnosti. Pre godinu dana, Fetić je iz kalašnjikova ubio 45-godišnju ženu i teško ranio četiri osobe, dok su ostale prošle sa lakšim povredama. Sud je zaključio da je Fetić bio neuračunljiv u trenutku kada je počinio zločin i osudio ga na šest meseci psihijatrijskog lečenja.

Advokat okrivljenog, Danko Kovač, izjavio je da je ovo jedino pravno moguće rešenje, jer je bilo nesporno da je okrivljeni bio neuračunljiv. U optužnici su navedena brojna krivična dela, uključujući ubistvo, deset pokušaja ubistva, ugrožavanje opšte bezbednosti, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva. Međutim, žrtve i komšije ne prihvataju ovu presudu i smatraju je nepravednom.

Nedo Šehić je izrazio nezadovoljstvo zbog načina na koji je Fetić priveden, bez lisica, kao da je reč o običnom prekršaju. Jambrec, samohrani roditelj sa malim detetom, izjavio je da je žalosno što optuženi ima više prava od žrtava i da se nakon svega ne oseća dobro.

Iako je Fetić osuđen na šest meseci psihijatrijskog lečenja, advokat je objasnio da to ne znači da će se lečiti samo šest meseci. Tim psihijatara će procenjivati njegovo stanje i sud će jednom godišnje proveravati da li je Fetić i dalje bolestan i opasan po životnu sredinu te da li treba da ostane u ustanovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading