POZNATA JAHAČICA ODUSTALA OD OLIMPIJSKIH IGARA: Odluku je donela zbog OVOGA

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sad je osvojila čak šest medalja.

POZNATA JAHAČICA ODUSTALA OD OLIMPIJSKIH IGARA: Odluku je donela zbog OVOGA

Foto: www.profimedia.rs

Britanska jahačica Šarlot Dižarden, koja je do sada osvojila čak šest medalja na Olimpijskim igrama, odlučila je da se povuče sa nadolazećih Igara u Parizu nakon što je postala predmet istrage zbog snimka na kom se navodno vidi kako zlostavlja konja. Iako snimak još uvek nije objavljen javno, Dižarden je donela odluku da se povuče, izjavivši da to što se dogodilo nije u skladu sa njenim karakterom i načinom na koji trenira konje i svoje đake. 

Ono što se dogodilo nije u skladu sa mojim karakterom i ne odražava način na koji treniram konje ili svoje đake, ali nema opravdanja. Sramota me je i trebalo je da dam bolji primer - saopštila je šestostruka osvajačica medalja na Olimpijskim igrama.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Šarlot Dižarden

 

Šarlot Dižarden je postala poznata po svojim impresivnim rezultatima u dresurnom jahanju, osvojivši dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, zatim zlato i srebro 2016. u Riju, kao i dve bronze u Tokiju 2021. godine. Njeni uspesi na Olimpijskim igrama čine je najodlikovanijom olimpijkom u istoriji Velike Britanije.


Reakcija javnosti na ovaj skandal bila je podeljena. Dok su neki izrazili razočaranje i šok zbog optužbi koje su se pojavile, drugi su istakli da je važno da se sprovede temeljna istraga pre donošenja bilo kakvih zaključaka. Očekuje se da će ova situacija izazvati veliku pažnju kako javnosti, tako i sportskih i veterinarskih organizacija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading