TEŠKA BOLEST POKOSILA POPULARNU GLUMICU! Porodica prenela stravične vesti!

Autor:

Zabava

24.07.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična vest uznemirila javnost.

TEŠKA BOLEST POKOSILA POPULARNU GLUMICU! Porodica prenela stravične vesti!

Foto: pixabay.com

Sveće, ilustracija

Reklamni i modni model, filmska, pozorišna i televizijska glumica, voditeljka i preduzetnica - Tereza Gimpera, ikona u svakom smislu, preminula je u 87. godini u Barseloni, nakon što joj je dijagnostikovan rak pre nekoliko nedelja. Porodica je potvrdila tužnu vest i najavila da će se komemoracija održati u sredu od 16:00 časova u kapeli Sant Gervasi, dok će sahrana biti u četvrtak u 13:30 časova.

Tereza Gimpera bila je mnogo više od svojih profesionalnih uloga. Ona je bila simbol modernosti, lepote i elegancije u Španiji koja se budila iz duge noći diktature. Njena harizma posebno je došla do izražaja među intelektualnom elitom katalonske levice, što je postalo simbol ogromne nepravde i strašnog zaostatka koje je donela frankistička vladavina.


Ništa u životu Tereze Gimpera nije nagoveštavalo da će postići toliku popularnost u Španiji. Kao ćerka republikanskih učitelja iz Igualade, njen život je bio obeležen nedaćama na jugu Francuske, gde je otac bio zatvoren u koncentracionom logoru Aržele. Njena karijera je krenula kao reklamni model, a kasnije je postala i modna ikona, reklamirajući različite proizvode i brendove.

Debitovala je na filmskom platnu 1965. godine, a tokom kasnog frankizma, bila je vrlo aktivna na filmskoj sceni. Iako je imala priliku da zaigra u filmu Alfreda Hitčkoka, na kraju se ipak opredelio za drugu glumicu. Ipak, Gimpera će ostati upamćena po svojim ulogama u nekim od najpoznatijih filmova toga vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading