GOTOVO! Srbija ostaje bez NJEGA! LEGENDA rekla zbogom!

Autor:

Sport

13.08.2024

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko će ga naslediti?

GOTOVO! Srbija ostaje bez NJEGA! LEGENDA rekla zbogom!

Foto: Printskrin/Republika

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, je pre izlaska na balkon Skupštine grada saopštio reprezentativcima i stručnom štabu da više neće obavljati funkciju na čelu krovne organizacije srpske košarke. Iako mu mandat ističe u decembru, Danilović želi da se povuče ranije kako bi omogućio brži izborni proces i novom predsedniku dao priliku da donese odluku o selektoru reprezentacije pre početka novog ciklusa.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

Tokom svoje funkcioneerske karijere, Danilović je postigao značajne uspehe, podjednako impresivne kao i tokom svoje igračke karijere. Reprezentacije Srbije su osvojile ukupno 27 medalja, a nedavno su seniori osvojili olimpijsku bronzu, svetsko srebro 2023. godine i evropsko srebro 2017. godine. Takođe, seniorke su bile evropske šampionke 2021. godine, osvojile bronzu 2019. godine, zauzele četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ove godine su se plasirale na šesto mesto. Basketaši su takođe ostvarili značajan uspeh na svetskim i evropskim prvenstvima.

Pored uspeha seniorskih ekipa, mlađe kategorije takođe su ostvarile impresivne rezultate. Izdvajaju se zlatne medalje juniora na Evropskom prvenstvu 2017, 2018. i 2023. godine, kao i nedavno osvojeno srebro u Tampereu. Takođe, juniorska ekipa je osvojila evropsko srebro 2017. godine, dok su juniorske igračice osvojile evropsko srebro 2017. godine i bronzu nedavno. Ovim potezom, Predrag Danilović je još jednom potvrdio svoju posvećenost srpskoj košarci i stavio interes srpske košarke na prvo mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading