OVAJ GRAD U SRBIJI JE U UTORAK BIO MEĐU TRI NAJTOPLIJA U EVROPI: Na prvom mestu pravo iznenađenje

Autor:

Vesti

14.08.2024

00:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na drugom mestu po vrelini bio je grad Ajdin u Turskoj sa 43,3 stepena

OVAJ GRAD U SRBIJI JE U UTORAK BIO MEĐU TRI NAJTOPLIJA U EVROPI: Na prvom mestu pravo iznenađenje

Foto: Shutterstock, freesvg.org

U utorak su se temperature u Evropi popele do neverovatnih visina, a među najtoplijim mestima se istakla Zenica u Bosni i Hercegovini sa 42,6 stepeni Celzijusovih. Ovo je svakako iznenađujuća vest, posebno kada se uzme u obzir da se Zenica obično ne pominje u kontekstu ekstremnih vremenskih uslova.

Na drugom mestu po vrelini bio je grad Ajdin u Turskoj sa 43,3 stepena, a treći najtopliji grad u Evropi danas je bila Ćuprija sa 41,6 stepeni.


Ovo je jasna indikacija da se klimatski uslovi širom sveta menjaju i da ekstremne temperature postaju sve učestalije.

Uticaj klimatskih promena na Evropu

Klimatske promene imaju ozbiljan uticaj na život širom planete, a Evropa nije izuzetak. Visoke temperature mogu imati ozbiljne posledice po životnu sredinu, poljoprivredu i zdravlje ljudi. Stoga je važno da društvo preduzme odgovarajuće mere kako bi se suočilo sa ovim izazovom i smanjilo emisiju gasova sa efektom staklene bašte.

Reakcije građana Zenice

Kako su građani Zenice doživeli ovaj ekstremni toplotni talas? Da li su se prilagodili ili su bili iznenađeni naglim porastom temperature? Sigurno je da su mnogi tražili osveženje na sve moguće načine, dok su starije osobe i deca bili posebno ugroženi ovakvim vremenskim uslovima.

Ovo je samo jedan od mnogih primera ekstremnih vremenskih uslova koji utiču na život u Evropi i širom sveta. Kako se klimatske promene nastavljaju, važno je da društvo preduzme konkretne korake kako bi zaštitilo planetu i sve njene stanovnike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading