BAJDEN OTKRIO ŠTA UPAD UKRAJINE U KURSKU OBLAST PREDSTAVLJA ZA PUTINA: Ruskom lideru se ovo neće svideti

Autor:

Svet

14.08.2024

00:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajden je istakao da su američki zvaničnici u stalnom kontaktu sa Ukrajincima u vezi sa akcijom ukrajinskih snaga

BAJDEN OTKRIO ŠTA UPAD UKRAJINE U KURSKU OBLAST PREDSTAVLJA ZA PUTINA: Ruskom lideru se ovo neće svideti

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Vojni upad Ukrajine u Kursku oblast u Rusiji stvorio je "pravu dilemu" za ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je u utorak predsednik SAD Džo Bajden.

Bajden je istakao da su američki zvaničnici u stalnom kontaktu sa Ukrajincima u vezi sa tom akcijom ukrajinskih snaga, preneo je Rojters.

Američki zvaničnici kažu da nedelju dana posle ukrajinskog upada u Kursku oblast još traže odgovor na pitanje šta Ukrajina želi da postigne tom akcijom.

Odgovarajući na pitanja novinara po dolasku u Nju Orleans, Bajden je rekao da je bio informisan na svakih četiri do pet sati poslednjih šest do osam dana o akciji Ukrajine.

Bela kuća je saopštila da je Ukrajina nije unapred obavestila o svom upadu u Kursku oblast.

Portparol Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je danas da SAD nemaju nikakve veze sa tom akcijom Ukrajine. Ukrajina je saopštila danas, nedelju dana nakon pokretanja napada na Kursku oblast u Rusiji, da kontroliše 74 ruska naselja i da nastavlja napredovanje.

Međutim, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ukrajinske trupe izgubile u jednom danu na Kurskom pravcu do 420 vojnika, a od početka napada 6. avgusta 2.030 vojnika.

Komandant specijalnih ruskih snaga Ahmat, zamenik načelnika glavnog vojno-političkog resora Ministarstva odbrane, Apti Alaudinov izjavio je ranije danas da je većina ukrajinskih trupa koje su izvršile invaziju na Kursku oblast uništena, a da su sve oblasti u kojima se kreću Oružane snage Ukrajine pod kontrolom ruske vojske, prenela je agencija Interfaks.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading