SAMO JE SRBIJA MOGLA DA IH ZAUSTAVI: "DRIM TIM" UZEO ZLATO NA OI! Francuska preslaba za Amere u "ol star" finalu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija SAD savladala je Francusku u finalu Olimpijskih igara sa 98:87 i tako osvojila prvo mesto na turniru u Parizu.

SAMO JE SRBIJA MOGLA DA IH ZAUSTAVI: "DRIM TIM" UZEO ZLATO NA OI! Francuska preslaba za Amere u "ol star" finalu

Foto: Profimedia

FRANCUSKA - SAD 87:98

(15:20, 26:29, 25:23, 21:26)

Tačno se videlo da je Srbija šokirala Amere u polufinalu toliko da su se jedini put ikada uozbiljili, pošto to nisu mogli da učine čak ni u finalu. Opet kao da su igrali "ol star" meč, čak i u borbi za najsjajnije odličje protiv domaćina turnira. Nije Francuska dorasla nivou "drim tima", uprkos pokušajima da igraju ravnopravno sa njima. Konstantno je tokom meča Amerika održavala razliku od oko 10 poena i, kada god bi se "trikolori" približili,
pojavio bi se novi igrač SAD koji bi taj nalet odbio.

Tome u prilog govore i sjajno raspoređeni poeni u pobedničkoj selekciji. Nije bilo igrača koji je mnogo prednjačio u odnosu na ostale, sve do samog kraja. Buker i Durent imali su po 15 poena, Lebron jedan manje, a sa čak četiri neverovatne vezane trojke u poslednja tri minuta najbolji pojedinac na meču bio je Kari sa 24 poena. 

Venbanjama i Jabusele su nosili igru Francuza sa 21, odnosno 19 poena, ali nisu njih dvojica bili dovoljni da domaća publika bude zadovoljna. Najbliže su "trikolori" prišli
na samom kraju meča kada je bilo tri razlike, ali je onda Kari ležerno "spakovao" par trojki i rekao poslednje: "Ne".

Amerikanci su odbranili zlato iz Tokija i tako su se Lebron, kao i vrlo verovatno Kari i Durent, od reprezentacije oprostili u stilu.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

4. četvrtina - Jedno ime - Stef Kari. Francuzi su dali poslednji atom snage ne bi li prišli i vratili meč u egal i, kada su to konačno uspeli u poslednjim minutima pojavio se plej Amerike. Sa ČETIRI VEZANE trojke odbio je nalet "trikolora", a domaća selekcija, baš kao niti jedna na svetu, tome ne može da parira.

Republika

Foto: Profimedia

Kari i Durent

3. četvrtina - Neverovatno je na šta liči ovaj meč. Tačno se vidi koliko su se Ameri prepali od Srbije, kada ovako nonšalantno igraju... Na samom isteku treće četvrtine izgubili su loptu sramotno, a to je iskoristio De Kolo i pogodio za totalno podnošljivih -6. Imao je "drim tim" i +14, ali čini se da žele da reše ovo u laganom ritmu.

2. četvrtina - Amerikanci uopšte ne igraju na nekom visokom nivou, ali u laganom ritmu odlaze na pauzu sa osam poena prednosti. Jabusele i Venbanjama nose igru domaćina, a Ameri se opet oslanjaju na šut za tri poena koji ih služi solidno, ali ne preterano dobro. Francuzi moraju nešto promeniti u drugom poluvremenu ukoliko žele čudo.

Republika

Foto: Profimedia

Lebron Džejms

1. četvrtina - Dobro su se držali Francuzi većim delom prvog kvartala. Dosta promašaja za tri na obe strane, kao i zakucavanja. SAD je ipak krajem deonice preuzeo vođstvo i na krilima Bukera vodi.

MEČ JE POČEO

UVOD

Nemačka je "izvisila", Srbija je uzela bronzu, a večeras ćemo saznati ko će se okititi srebrom, a ko zlatom.

Francuska reprezentacija je uspela da se plasira u finale sa samo jednim porazom. Tokom grupne faze takmičenja, "trikolori" su ostvarili pobede nad Brazilom i Japanom, ali su poraženi od Nemačke pre nego što su se suočili sa Kanadom u četvrtfinalu. Međutim, Francuzi su uspeli da ostvare ubedljivu pobedu nad njima i tako se plasiraju u polufinale, gde su se revanširali Nemcima za poraz u grupi.

Republika

Foto: Profimedia

Geršon Jabusele

Sa druge strane, američki tim, poznat kao "Drim tim", nije doživeo poraz tokom čitavog turnira. Oni su zabeležili ubedljive pobede nad Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom tokom grupne faze, a potom su nastavili da to čine i u nokaut fazi, gde su savladali Brazil i Srbiju u polufinalu nakon velikog preokreta. Na njega se nećemo previše osvrtati, već ćemo samo poručiti Jabuseleu da uradi ono što najbolje ume, a bolji neka pobedi.

Obe selekcije su, prema mnogim mišljenjima prošle nezasluženo u finale, te su iz tog razloga ljubitelji košarke poručivali da se meč za zlatnu medalju igrao jutros. Francuzi su na "domaćinski" žreb i suđenje došli do borbe za najveće odličje, dok je SAD na renome poguran arbitrima došao do finala. Veliki je favorit "drim tim" i u to niko nema sumnje, ali hajde da vidimo šta domaćin ima da ponudi. Meč uživo možete pratiti na kanalu RTS1.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading