PEŠIĆ PROVALIO TAKTIKU! "Orlovi" provozali AMERE kroz ROLERKOSTER - nisu znali šta ih je snašlo, izgubili su tlo!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nervozni i besni.

PEŠIĆ PROVALIO TAKTIKU! "Orlovi" provozali AMERE kroz ROLERKOSTER - nisu znali šta ih je snašlo, izgubili su tlo!

Foto: KSS

Reprezentacija Srbije ostvarila je značajan uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu, osvojivši bronzanu medalju pobedom nad Nemačkom rezultatom 93:83. Iako su mnogi smatrali da bi ekipa mogla da se bori za zlato da nije bilo kontroverzne situacije u polufinalu protiv Amerike, selektor Svetislav Pešić istakao je da je njegova četa bila ubedljivo najbolja na turniru.

Svetislav Pešić istakao je važnost motivacije u sportu, ističući da su momci iz reprezentacije bili ključni u tome da ga inspirišu i podstaknu na najbolje rezultate.

- Ponekad se pitam 'Šta mi sve to treba', a onda dođu ovi momci i oni te motivišu, a kada je trener motivisan sve se može - započeo je selektor.

Govoreći o taktici protiv Amerikanaca, Pešić je otkrio da je analiza protivnika otkrila nove informacije koje su pomogle ekipi da donese ključne odluke tokom meča.

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Ne dam slabijima da uče na nama. Kao što znače, mi smo protiv SAD imali dve četvrtine izvanredne. U pripremi za Amerikance, kada smo otvorili sve knjige i skautinge, po prvi put smo otkrili stvari koje nismo videli. To nam je pomoglo, kao i igračima da donose drugačije odluke - otkrio je popularni Kari, davajući doznanja kako je Amerikancima pomerio tlo pod nogama.

Govoreći o ključnim igračima, Pešić je pohvalio Nikolu Jokića, ističući njegovu posvećenost ekipi i košarci, kao i spremnost da se angažuje u svakom trenutku.Takođe je pohvalio Bogdanovića, Micića i drugu iskusnu igračku postavu, naglašavajući da je njihovo iskustvo od velike važnosti za tim. Pešić je takođe istakao da je saradnja i komunikacija sa igračima ključni deo uspeha, naglašavajući da je timski duh od presudnog značaja za postizanje vrhunskih rezultata.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

- On je jednostavan dečko, posvećen ekipi i košarci. Ako odluči da igra - tu je 100 posto. Sreman je za svaku vrstu komunikacije. Isto tako i Bogdanović, Micić... imaju ogromno iskustvo i naravno da njihov stav i predlog, primedbe se analiziraju i donose odluke. Sa godinama se nauči puno, naučiš da je trener tu zbog igrača, oni su najvažniji deo. Trener ne sme da bude iznad ekipe, ali i igrači treba da znaju da je najvažnija osoba trener - završio je Pešić.

 

Ovaj uspeh reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu predstavlja veliki sportski trijumf za zemlju i dokazuje da je srpska košarka među najboljima na svetu. Svojom predanošću, taktičkom mudrošću i talentom, ekipa je pokazala da se može nositi sa najvećim izazovima i da je spremna da se bori za najviše ciljeve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading