U SVOM POSLU STE VRSNI, A BAVITE SE TEMOM O KOJOJ NE ZNATE NIŠTA! Dubravka Đedović Handanović održala lekciju glumici Ceci Bojković!

Autor:

Vesti

10.08.2024

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka Dubravka Đedović Handanović odgovorila glumici Svetlani Ceci Bojković na sve nedoumice koje ima i održala joj čas o temama kojima se bavi, a ne zna o njima ništa.

U SVOM POSLU STE VRSNI, A BAVITE SE TEMOM O KOJOJ NE ZNATE NIŠTA! Dubravka Đedović Handanović održala lekciju glumici Ceci Bojković!

Foto: Tanjug/AP

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović obratila se glumici Svetlani Ceci Bojković povodom protesta na čijem je čelu, a koji je, kako se ispostavlja, u cilju rušenja vlasti, a ne kako tvrde protiv rudarenja litijuma. 

- Poštovana gospodjo Bojković, sa žaljenjem konstatujemo da se, umesto svojim poslom u kom ste vrsni, bavite iznošenjem neistina i neproverenih informacija i to ne prvi put i u vezi sa temom o kojoj, uz dužno poštovanje, ne znate ništa. 

Naime, rekli ste da je u Srbiji planirano još 40 rudnika. Ministarstvo rudarstva i energetike je više puta demantovalo ovu neistinu i ponovićemo ponovo - istražna prava i istraživanja ne znače i otvaranje rudnika. To je višedecenijski proces te je tako u proteklu 21 godinu otvoren svega jedan rudnik u celoj Srbiji ! 

Takodje, zapitali ste i “Šta radi kompanija Dandi na Homolju, na vrhu Čoka“ ? Odgovor je sledeći gospodjo Bojković:  Kompanija Dandi posluje u Srbiji od  2004. godine a  prvo istražno pravo dobili su 2006. godine. Prve istražne bušotine počeli su 2009! Na lokalitetu Čoka Rakita postoji oko 200 bušotina a ne 1500! Nejasno je kome se obraćate i koga želite da fascinirate ili zastrašite - gradjane ili opozicione lidere poput Marinike Tepić i Borka Stefanovića koji su vas slušali iz publike. Ako je kompanija “Dandi” nešto loše, što se može zaključiti iz vašeg obraćanja, zašto ih niste pitali a zašto su doveli kompaniju Dandi u Srbiju 2004. i zašto su im dali istrazna prava 2006. i zašto su izmenili zakon upravo 2006. da daju veća prava investitorima koji imaju istražna prava ?

Predlažemo gospodjo Bojković da se bavite iskljucivo glumom, a teme rudarstva ostavite rudarskim i geološkim inzirenjima, tj struci kako bi naši gradjani imali adekvatne informacije a ne dezinformacije, širenje neistina, panike i straha poput izjava “Izgleda da smo žrtvovani kao buduća prljava rudarska kolonija”. Imajte toliko postovanja za svoje sugradjane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading