MINISTAR MILIĆEVIĆ OŠTRO OSUDIO NASILJE NAD BEOGRADOM: Niko nema pravo da ugrozi slobodu kretanja, pa i same živote građana!

Autor:

Vesti

10.08.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlju ne uništava spoljni, već unutrašnji neprijatelj!

MINISTAR MILIĆEVIĆ OŠTRO OSUDIO NASILJE NAD BEOGRADOM: Niko nema pravo da ugrozi slobodu kretanja, pa i same živote građana!

Foto: Tanjug

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević oštro je večeras osudio nasilje koje je usledilo nakon protesta samozvanih ekoloških aktivista i blokade autoputa i železničke stanice u Beogradu.

- Protestni skupovi su legitimno pravo svakog građanina da izrazi svoj stav. Međutim, niko nema prava da ugrožava slobodu kretanja, pa čak i živote drugih građana, kao što su to učini oni koji su večeras neodgovornim upadom na saobraćajnicu na mostu "Gazela" izazvali sudare i sprečili normalno odvijanje saobraćaja delom međunarodnog puta koji prolazi kroz Srbiju. Očekujem da nadležni organi hitno procesuiraju odgovorne za nasilje. Još jednom apelujem na sve građane Srbije da ne dozvole da ih obmanjuju lažni ekolozi čiji jedini cilj nije zaštita životne sredine nego nasilno rušenje legitimne vlasti i zaustavljanje napretka Srbije - poručio je ministar Đorđe Milićević.

Podsećamo, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije saopštava da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona. 

Sam skup na Terazijama je protekao mirno i policija procenjuje da je bilo između 24 i 27 hiljada ljudi, ali su nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušavajući javni red i mir i blokirajući međunarodni saobraćaj, ugrožavajući time bezbednost građana. 

Između ostalog, po receptu obojenih revolucija, blokirajući i železničku stanicu Prokop, najlepšu u ovom delu sveta i ponos svih građana Srbije, koju je ova vlast napravila. 

Organizatori i kolovođe, od strane policije su upozoreni i pre i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom. 

Protiv svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja biće podnete krivične i prekršajne prijave,” izjavio je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading