NEMAC PROMENIO PLOČU POSLE PORAZA OD SRBIJE: Evropska košarka sustiže NBA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U evropskoj košarci nema šale"

NEMAC PROMENIO PLOČU POSLE PORAZA OD SRBIJE: Evropska košarka sustiže NBA!

Foto: Starsport

Pravda je zadovoljena - Srbija je uzela bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. "Orlovi" su u reprizi prošlogodišnjeg finala Mundobasketa savladali Nemačku i revanširali joj se za tadašnji poraz. Gorak ukus pomešan sa nenormalnom dozom ponosa - najbolje je opisan osećaj nakon trećeg mesta i tesnog poraza od SAD u polufinalu gde smo ostali na korak od najvećeg čuda u 21. veku.

Baš iz tog razloga širom sveta ljubitelji košarke pisali su o samo jednoj stvari - Evropa više ne kaska mnogo za NBA ligom. Tvrdio je to Čima Moneke, razni analitičari, a posle poraza od Srbije sa tim se složio i plej Nemačke Denis Šruder.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Šruder protiv Micića

- U evropskoj košarci nema šale, to je čista košarka na inteligenciju. Direktne instrukcije trenera, igrači zaista visoke inteligencije, koji znaju kako se igra. Naravno, NBA je najbolja liga na svetu, ali Evropljani nadolaze, sigurno - rekao je Šruder i dodao:

- Postoje timovi kao Srbija, Grčka, Španija, Francuska i Nemačka, mnogo ekipa koje znaju kako da igraju i koje imaju atleticizam. Mnogo Evropljana u NBA ligi ostavjla značajan trag. Slovenac Luka Dončić jedan je od najboljih igrača na svetu.

Šruder je na NBA draftu biran je kao 17. pik i u Americi igra od 2013. godine. Bio je pet godina član Atlante, potom je dve sezone igrao za Oklahomu, a onda je počeo da se non-stop seli - igrao je za Lejkerse, Boston, Hjuston, opet za Lejkerse, Toronto, pa od ove godine za Bruklin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading