IMA NADE ZA PARTIZAN: Prvi set jeste izgubljen, ali se igra dalje - samo ON može da pomogne crno-belima!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.07.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci imaju meč loptu za osam dana na stadionu u Humskoj.

IMA NADE ZA PARTIZAN: Prvi set jeste izgubljen, ali se igra dalje - samo ON može da pomogne crno-belima!

Foto: printscreen

Fudbaleri Partizana doživeli su jednu od najvećih blamaža u klupskoj istoriji na "Areni Lublin" u Poljskoj.

U okviru druge kvalifikacione runde za UEFA Ligu šampiona, drugoplasirani tim srpske Superlige poražen je od vicešampiona Ukrajine rezultatom 6:2, što je četvrta evropska "šestica" crno-belih u istoriji učešća na međunarodnoj sceni.

Prvi put im se to dogodilo u Mitropa kupu 1956. godine kada je mađarski Vašaš slavio u Budimpešti rezultatom 6:1. Deceniju i po kasnije Dinamo iz Drezdena je u Kupu sajamskih gradova deklasirao crno-bele 6:0, da bi u sezoni 1984/85 fudbaleri Partizana u Londonu poraženi od Kvins Park Rendžersa takođe sa 6:2.

Ostvarenje pulena trenera Aleksandra Stanojevića pored početnog razočarenja, izazvalo je podsmehe kod ljubitelja fudbala i sporta u Srbiji, a s obzirom da je naša zemlja zahvaljujući Novaku Đokoviću postala svetska teniska velesila, mnoge pristalice crno-belih su Partizanovo ostvarenje uporedili upravo sa belim sportom.

Optimizam ipak ne jenjava, pošto je na "Areni Lublin" izgubljen samo prvi set (2:6), a priliku da se izbore za nastavak meča i pokušaj da ipak oni stignu do prve meč lopte, crno-beli će imati poslednjeg dana meseca jula na stadionu u Humskoj ulici.

Foto: Tanjug/AP

Možda bi mogao da preokrene Partzanovu sezonu - Novak Đoković

 

Letnji prelazni rok je još uvek u toku. Partizan bi mogao osetno da se pojača uoči nastavka takmičarske godine koja je tek počela, a čini se da bi u ovom trenutku ekipi trenera Stanojevića najviše mogao da pomogne niko drugi Novak Đoković.

Iako je ne tako davno operisao koleno, na vimbldonskoj travi je pokazao da se nalazi u zavidnoj formi i možda bi mogao između dva olimpijska meča da skokne do Beograda i pojavi se 31. jula na terenu. 

Umeo je Novak tokom dosadašnje karijere da izlazi i iz znatno teže situacije nego što je izgubljeni prvi set rezultatom 2:6.

Šalu na stranu, nekadašnji velikan iz Humske prolazi kroz najteži period u svojoj istoriji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading