NAKON 12 GODINA VRATILI SU SE NA OLIMPIJSKU SMOTRU: Odbojkaši Srbije krenuli put Pariza!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se što boljem plasmanu.

NAKON 12 GODINA VRATILI SU SE NA OLIMPIJSKU SMOTRU: Odbojkaši Srbije krenuli put Pariza!

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Danas je na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” održana konferencija za medije na kojoj su srpski odbojkaši najavili svoj odlazak na Olimpijske igre u Pariz. Nakon 12 godina, odbojkaši Tima Srbija se vraćaju na Olimpijsku scenu zahvaljujući sjajnim igrama u Ligi Nacija, gde su obezbedili plasman na najveće planetarno sportsko takmičenje.

Selektor Igor Kolaković je za odbojkaški olimpijski turnir odabrao sastav koji će predstavljati Srbiju na Olimpijadi. U sastavu se nalaze igrači poput Vuka Todorovića, Nikole Jovovića, Aleksandra Atanasijevića, Dražena Luburića, Milorada Kapura, Marka Podraščanina, Petra Krsmanovića, Aleksandra Nedeljkovića, Uroša Kovačevića, Marka Ivovića, Mirana Kujundžića, Pavla Perića i Nemanje Mašulovića.

- Što se tiče onoga što smo uradili u prethodnom periodu, to sada ostavljamo iza nas. Probaćemo da igramo najbolje moguće. Moramo da budemo fokusirani na svaku utakmicu, od prve do poslednje u grupi. Turnir je jako težak, i tu su najbolji timovi sveta. Imamo priliku i da se borimo sa timovima koji su ispred nas, to su otvorene utakmice, a mi želimo da se pokažemo najbolje što možemo - izjavio je Igor Kolaković.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Igor Kolaković

Po drugi put na Olimpijskim igrama nastupiće i kapiten Uroš Kovačević, kao i Aleksandar Atanasijević, ali i Marko Podraščanin. Uroš Kovačević, kapiten tima je izjavio da je velika čast i vratiti se na Olimpijske igre posle 12 godina.

- Bilo je jako teško izboriti vizu za Pariz i stvarno mislim da smo zaslužili da se nađemo tamo, jer nismo bili ni u Riju, a ni u Tokiju. Zaista sam srećan i prezadovoljan što možemo da krunišemo reprezentativnu karijeru Olimpijskim igrama. Možda idemo kao autsajderi, ali se nadamo najboljem - izjavio je kapiten muške odbojkaške reprezentacije Srbije Uroš Kovačević

Uroš Kovačević osvrnuo se i na sam turnir, kao i na sistem takmičenja.

- Turnir je jedan od najlakših, faktički sa tri utakmice već si u četvrtfinalu. I baš zato, mi kao autsajderi želimo da dobrom igrom dođemo do četvrtfinala, a posle može svašta da se odigra - naveo je Kovačević.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Uroš Kovačević, Igor Kolaković i Marko Podrašćanin

Po drugi put na Olimpijskim igrama nastupiće i Marko Podraščanin.

- Zaista mi je čast i privilegija što sam ponovo deo olimpijskog tima. Uspeli smo da se plasiramo sasvim zasluženo, a naredni cilj nam je da se plasiramo u četvrtfinale. Možda idemo kao autsajderi, ali baš zato imamo motiv, i da se vratimo kući sa osmehom - istakao je Marko Podraščanin.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Marko Podraščanin

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi sa Francuskom, Kanadom i Slovenijom, a prvi meč u dvorani „Južni Pariz 1“ odigraće protiv olimpijskih šampiona, reprezentacije Francuske u nedelju, 28. jula od 17.00 časova. Srbija će u 2. kolu, u utorak, 30. jula od 17.00 časova igrati protiv Slovenije, a u poslednjem, 3. kolu, protiv Kanade u sredu, 3. avgusta od 21.00 čas.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading