KRENULE PO ZLATO! Srpske odbojkašice otputovale na Olimpijske igre

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle srebra i bronze, red je da se osvoji i zlato.

KRENULE PO ZLATO! Srpske odbojkašice otputovale na Olimpijske igre

Foto: www.profimedia.rs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije krenula je ka Parizu s velikim optimizmom i ambicijom da se okiti medaljom na Olimpijskim igrama. Odlazak naše reprezentacije u Pariz predstavlja nastavak uspešnog niza, nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, i bronzanog odličja na Igrama u Tokiju 2021. godine. Odbojkašice Srbije su otputovale kao aktuelne evropske vicešampionke i svetske šampionke, te su velika očekivanja bila postavljena pred njih.

Republika

Foto: cev

 

 


Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti, istakao je značaj organizacije trening utakmica kao ključnog dela formiranja forme ekipe. Naglasio je da su postigli željenu formu i da su fokusirani na postavljeni cilj, ali da će turnir biti izuzetno zahtevan.

- Uspeli smo da organizujemo i trening utakmice koje su bile važan deo kreiranja forme. I sada mogu da kažem, da imamo tu formu koju smo želeli. Isto tako, mi znamo koji je naš cilj, i zašto idemo u Pariz, ali i sa druge strane biće veoma zahtevan turnir - izjavio je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Đovani Gvideti.

Republika

Foto: Starsport

Đovani Gvideti

 



Kapiten Maja Ognjenović istakla je da su pripreme protekle na veoma dobar način, te da su spremne kako fizički, tako i psihički. Sa nestrpljenjem očekuju ulazak u olimpijsko selo i početak takmičenja, s jasnim ciljevima i ambicijama.

- Cele pripreme smo odradile na veoma dobar način, i nakon mnogo godina dugih priprema, ove nisu bile toliko duge, ali znamo da smo spremne, i fizički i psihički. Sa velikim nestrpljenjem čekamo na ulazak u olimpijsko selo, ali i na početak takmičenja. Svi znate naše ciljeve i ambcije, a mi se nadamo da ćemo ih ispuniti – istakla ja Maja Ognjenović

Republika

Foto: Tanjug

Maja Ognjenović

 



Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković istakla je da ekipa dolazi u Pariz s jasnim ciljem - osvajanjem zlatne medalje. Naglasila je da su pripreme bile kvalitetno iskorišćene i da su došli do željenog nivoa igre. Izrazila je uverenje da će ekipa ponosno predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama.

- Jako smo uzbuđeni, čast nam je i veliki ponos što imamo priliku opet da predstavljamo našu zemlju i naš tim na najvećem sportskom planetarnom događaju. Pripreme smo kvalitetno iskoristili, došli smo do našeg nivoa igre. Prijateljske utakmice koje smo imale su bile jako značajne kako bismo izgradile formu, i bile što bolje uigrane. Sigurna sam da u Pariz idemo spremni, mogu da obećam je da ćemo kao i do sada ponosno predstavljati našu zemlju -  izjavila je Tijana Bošković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tijana Bošković

 


Očekivanja i nade su visoke, a odbojkašice Srbije spremne su da se suoče s izazovima i pokažu svoj vrhunski kvalitet na najvećem sportskom događaju. Srbija će sa nestrpljenjem pratiti njihove nastupe u Parizu, uz nadu u osvajanje još jedne velike sportske medalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading