PRETI KORONA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Ima zaraženih, a ministar zdravlja je poručio OVO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Olimpijskog komiteta Australije stigla je potvrda da sportistkinje zaražene koronavirusom nisu trenirale sa svojim saigračicama.

PRETI KORONA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Ima zaraženih, a ministar zdravlja je poručio OVO

Foto: x.com

Francuski zvaničnici su nedavno izjavili da ne postoji rizik od širenja koronavirusa među sportistima u Parizu, uprkos tome što je Australija prijavila slučaj pozitivnog testa na kovid-19. Prema informacijama iz australijskog tima, jedna vaterpolistkinja je bila pozitivna na koronavirus i nalazi se u izolaciji. Takođe, Olimpijski komitet Australije je potvrdio da je jedan od bliskih kontakata takođe bio pozitivan na virus.

Ministar zdravlja Francuske, Frederik Valeto, istakao je da, iako postoji prisustvo bolesti i beleži se manji porast broja zaraženih, situacija nije ni nalik onome što se dešavalo u prethodne tri godine.

- Nema rizuka od širenje bolesti. Naravno da je bolest prisutna. Beležimo čak i manji porast broja zaraženih, ali to nije ni slično onome što se dešavalo 2020, 2021. i 2022. godine - rekao je ministar zdravlja Francuske Frederik Valeto.


Iz Olimpijskog komiteta Australije stigla je potvrda da sportistkinje zaražene koronavirusom nisu trenirale sa svojim saigračicama. Takođe, jedna od njih je izjavila da se oseća dovoljno dobro da odradi trening, uprkos pozitivnom testu na virus. Ipak, imena ovih sportistkinja nisu obelodanjena javnosti.

Olimpijski komitet Australije je reagovao na ovaj slučaj ističući da ne postoji rizik od širenja bolesti među sportistima, te da su preduzete odgovarajuće mere kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading