SRAMOTA UKRAJINACA! Posle pobede Dinama, hteli žestoko da ponize novinare iz Srbije

Autor:

Sport

24.07.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema prevoda sa ukrajinskog jezika.

SRAMOTA UKRAJINACA! Posle pobede Dinama, hteli žestoko da ponize novinare iz Srbije

Foto: Starsport

Nakon ubedljive pobede nad Partizanom, predstavnici Dinama Kijev su pokazali nedostatak profesionalizma i poštovanja prema novinarima iz Srbije. Trener Dinama, Oleksandr Šovkovski, prvi je stigao na pres konferenciju, ali je svoje obraćanje započeo pozdravom "Slava Ukrajini" i odgovarao na pitanja isključivo na ukrajinskom jeziku. Ovo je izazvalo zbunjenost među prisutnim novinarima koji nisu govorili ukrajinski, a na njihove molbe za prevod na engleski jezik, odgovor je bio negativan. Nakon nekoliko neodgovorenih pitanja, Šovkovski je sa saradnicima napustio pres salu bez dodatnog objašnjenja. Ovakvo ponašanje je nedopustivo i predstavlja sramotu za klub i ukrajinski fudbal u celini.

Odsustvo prevoda na engleski jezik za novinare koji nisu govorili ukrajinski predstavljalo je ozbiljan propust u komunikaciji. U današnjem globalnom društvu, gde su sportski događaji međunarodnog značaja, očekuje se da klubovi omoguće adekvatnu komunikaciju sa novinarima različitih jezičkih pozadina. Ignorisanje ovog zahteva predstavlja nedostatak poštovanja prema novinarskoj profesiji i otežava medijsko praćenje kluba i njegovih aktivnosti.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

 

 

Ovakav incident predstavlja nedostatak profesionalizma i diplomatskog pristupa od strane trenera i njegovih saradnika. Ponašanje koje je rezultiralo napuštanjem pres konferencije bez obrazloženja nije u skladu sa očekivanim standardima ponašanja u sportskim krugovima. Takvo ponašanje baca senku na sportski uspeh kluba i stvara nepotrebnu tenziju u odnosima sa medijima.


Ovakvo ponašanje predstavnika Dinama Kijev je neprihvatljivo i zaslužuje osudu. Klubovi i njihovi predstavnici trebalo bi da budu svesni značaja medija i da se odnose prema novinarima sa poštovanjem i profesionalizmom. Nadamo se da će ovakvi incidenti biti izbegnuti u budućnosti i da će se klubovi truditi da uspostave konstruktivnu i otvorenu komunikaciju sa medijima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading