NE MOŽE DA POVERUJE ŠTA SE DOGODILO: Ruski bokser odgovorio na sramotan potez fudbalera kijveskog Dinama - od njegovih reči podrhtava planeta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.07.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dinama i Partizana ostaće upamćen po nizu skandala u režiji Ukrajinaca.

NE MOŽE DA POVERUJE ŠTA SE DOGODILO: Ruski bokser odgovorio na sramotan potez fudbalera kijveskog Dinama - od njegovih reči podrhtava planeta!

Foto: Facebook.com/printscreen

Fudbaleri Partizana doživeli su katastrofu na gostovanju u Poljskoj. Crno-beli su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 2:6 poraženi od kijevskog Dinama, čime je pitanje ukupnog pobednika ovog dvomeča, rešeno.

Navedeni susret pratio je veliki broj skandala u režiji Ukrajinaca. 

Ukrajinski fudbaleri su prethodno obećali da se neće rukovati sa igračima Partizana, što su i ispoštovali. Međutim, nesportski potezi nisu se zaustavili samo na tome. Nakon meča, na konferenciji za medije, čelnici i igrači Dinama nisu želeli da prevedu izjave na engleski jezik, što je protivno standardima. Ova situacija je izazvala mnogo polemike i osude u javnosti.

Reakcije na ponašanje Ukrajinaca nisu izostale ni u Rusiji. Bivši svetski šampion u boksu Nikolaj Valujev, sada poslanik ruske Državne dume, izrazio je svoje nezadovoljstvo najavama Ukrajinaca da se neće rukovati sa srpskim timom. Tim povodom ruski bokser je za "Sport Ekspres" izjavio:

- Čudno je. Po logici ovih igrača Dinama, Srbi ne bi trebalo da se rukuju sa ljudima iz zemlje u kojoj samo lenji ne daju nacistički pozdrav na fudbalskim utakmicama.

Republika

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Potpuni krah crno-belih u Lublinu

 

Kada je reč o srpskom klupskom fudbalu, on prolazi kroz izuzetno težak period. Debakl Partizana u duelu sa kijevskim Dinamom (2:6) u drugom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona samo je simptom dubljih problema. Nakon očajne prethodne sezone, Srbija je pala sa 11. na 19. mesto na UEFA rang listi nacionalnih šampionata, sa srozanim koeficijentom od 21,775 bodova.

Srbija se sada mora boriti i da zadrži svoje mesto među 22 ekipe, kako bi šampion mogao da startuje od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2025/26. i 2026/27.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading