INTERESOVALO VAS JE, A NISTE IMALI KOGA DA PITATE: Evo zašto pojedina takmičanja na OI počinju pre ceremonije svečanog otvaranja!

Autor: Vladimir Vorih

Olimpijske igre 2024

23.07.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istina je isplivala na videlo.

INTERESOVALO VAS JE, A NISTE IMALI KOGA DA PITATE: Evo zašto pojedina takmičanja na OI počinju pre ceremonije svečanog otvaranja!

Foto: x.com

Ljubitelji sporta širom sveta sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre u Parizu 2024. koje počinju ovog petka 26. jula. Na igrama će se oko 10.500 sportista iz 206 zemalja sveta takmičiti za medalje u raznim sportovima. Zanimljivo je da je planirano da neki događaji počnu pre ceremonije otvaranja, što omogućava fanovima da budu svedoci učešća svojih sportista i pre same ceremonije svečanog otvaranja.

Određeni sportovi, kao što je badminton, počeće pre ceremonije otvaranja zbog vremena potrebnog za završetak takmičenja, ali i obavezan period odmora. Ovo osigurava da se događaji mogu završiti u tradicionalnom olimpijskom vremenskom okviru od 16 dana. 

Pored pomenutog badmintona i takmičenja u rukometu i dizanju tegova započinju dan uoči svečanog otvaranja igara.

Foto: www.profimedia.rs

O njima svi sanjaju - olimpijske medalje

 

Pokretanje određenih sportova pre svečanog otvaranja nije nova praksa. Fudbal je, na primer, počeo uoči ceremonije otvaranja od Olimpijskih igara u Barseloni 1992. godine. Dok rukometna i ragbi sedmica obično počinju na dan otvaranja, organizatori Igara u Parizu odlučili su se za raniji početak kako bi zadržali fleksibilan raspored događaja.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024., zakazana za petak, 26. jul, biće istorijski događaj koji se održava na reci Seni umesto na stadionu. Ova jedinstvena postavka će sigurno osvojiti publiku i dodati privlačnosti igara.

Dok svet željno iščekuje početak Olimpijskih igara u Parizu 2024., rani početak određenih sportskih događaja dodaje uzbudljiv preokret tradicionalnom olimpijskom rasporedu. Sa binom postavljenom za nezaboravnu ceremoniju otvaranja i uzbudljivom postavom sportova, navijači se pripremaju za nezaboravno olimpijsko iskustvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading