POČINJE IZGRADNJA MUZEJA NOVAK ĐOKOVIĆ! Aleksandar Vučić objavio jako lepe vesti

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka promociji sportskih vrednosti.

POČINJE IZGRADNJA MUZEJA NOVAK ĐOKOVIĆ! Aleksandar Vučić objavio jako lepe vesti

Foto: Profimedia, ATAImages

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je najavio početak izgradnje muzeja posvećenog Novaku Đokoviću, ističući da je to još jedna atrakcija koja će privući turiste. Vučić je istakao da je Novak Đoković veći od Rafaela Nadala u teniskom svetu, te da je njegova popularnost ogromna, ne samo u Srbiji već i u Kini.

- Palma (de Majorka) ima muzej posvećen Rafaelu Nadalu. Mi ćemo gledati da pokažemo u skladu sa zaslugama to što je uradio za našu zemlju i istovremeno da privučemo turiste. Novak jeste veći od Nadala u tom veličanstvenom sportu. Ne znam da li znate kolika je njegova popularnost, ne samo ovde već recimo u Kini, da kada poklonite nekom kineskom funkcioneru reket Novaka Đoković on to ne sme da uzme, jer bi se to smatralo prevelikim i preskupim poklonom - rekao je Vučić.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aleksandar Vučić

 

Vučić je takođe istakao da će izgradnja muzeja Novaka Đokovića doprineti tome da Beograd postane glavni centar i metropola celog regiona, privlačeći ljude iz šireg okruženja. On je izrazio uverenje da je Beograd na dobrom putu da postane značajno središte, ne samo bivše Jugoslavije, već i šireg regiona.

- Verujem da to možemo mnogo pre Ekspo-a da završimo i da ponudimo kao sadržaj turistima. Ovim Beograd postaje glavni centar, metropola celog regiona, ne samo bivše Jugoslavije, već i značajno šire od toga, jer morate da imate takav grad, da biste mogli da privučete ljude i verujem da smo na dobrom putu - poručio je Vučić.

Ova inicijativa predstavlja još jedan korak ka promociji sportskih vrednosti i afirmaciji Srbije kao zemlje sa bogatom teniskom tradicijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ana

06.08.2024 19:26

Đoković i treba da uđe u istoriju najboljeg tenisa.