NOVAK NE PLANIRA DA STANE POSLE ZLATA NA OI! Đoković doneo odluku koju NIKO nije očekivao!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaćemo kako diže još trofeja ove godine.

NOVAK NE PLANIRA DA STANE POSLE ZLATA NA OI! Đoković doneo odluku koju NIKO nije očekivao!

Foto: Tanjug/AP

San je dosanjan. Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, stigao je i do zlatne olimpijske medalje, čime je krug zatvoren.

Ovim ostvarenjem Novak se upisao u istoriju tenisa i postao peti igrač kome je pošlo za rukom da osvoji sve grend slem titule, a potom i prigrli i najsjajnije olimpijsko odličje, čime se pridružio Andreu Agasiju, Štefi Graf, Sereni Vilijams i Rafaelu Nadalu, koji su to pre njega učinili.

Uz mnoštvo rekorda koje je tokom karijere oborio, Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu ostvario nešto što nikome dosad nije pošlo za rukom. Naime, srpska sportska ikona je do zlatne medalje stigla bez izgubljenog seta.

Zbog činjenice da je i pre toga došao do finala Vimbldona, te da se nalazi u izuzetnoj formi, Novak je odlučio da učestvuje i na mastersu u Šangaju posle pet godina pauze.

Ova vest je obradovala mnoge ljubitelje tenisa s obzirom na to da je srpski teniser četiri puta dosad osvojio ovaj prestižni turnir u dvorani - 2012, 2013, 2015. i 2018. Sa četiri osvojena kineska mastersa, Đoković je definitivno ostavio dubok trag u istoriji ovog takmičenja.

Poslednji put Novak je igrao ovaj turnir 2019, kad je stigao do četvrtfinala. Nažalost, od tada nije imao priliku da se ponovo takmiči u Kini, a na to su uticale i okolnosti pandemije koronavirusa. Naime, turnir se nije održavao u vreme pandemije od 2020. do 2022, a prošle godine Novak nije bio u mogućnosti da uvrsti kineski masters u svoj kalendar. Sada može vratiti i taj pehar u svoje vitrine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading