SLUŽBENICA U KATASTRU NAŠLA NAČIN DA SE OSVETI ONIMA KOJI SU JOJ "STALI NA ŽULJ"! Slala poreskoj lažna rešenja o zapleni! DOLIJALA!

Autor:

Svet

06.08.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Zagrebu nakon istrage koja je otkrila da je službenica, od februara 2020. do novembra 2021. godine, zloupotrebila svoj položaj kako bi oštetila osobe koje su joj "stale na žulj".

SLUŽBENICA U KATASTRU NAŠLA NAČIN DA SE OSVETI ONIMA KOJI SU JOJ "STALI NA ŽULJ"! Slala poreskoj lažna rešenja o zapleni! DOLIJALA!

Foto: Printskrin

Uskok je podigao optužnicu protiv 55-godišnje službenice u Katastartskom odeljenju Opštinskog građanskog suda u Zagrebu zbog izdavanja lažnih rešenja o zapleni koja su oštetila njene poznanike sa kojima nije bila u dobrim odnosima.

Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Zagrebu nakon istrage koja je otkrila da je službenica, od februara 2020. do novembra 2021. godine, zloupotrebila službeni položaj kako bi oštetila osobe koje su joj "stale na žulj".

Naime, službenica je koristila podatke iz katastarskih evidencija kako bi izradila lažna rešenja o zapleni na osnovu nepostojećih dugovanja za porez na imovinu.

Ova rešenja je potpisala i overila pečatom, a zatim ih poslala Fini koja je na osnovu njih prenela ukupno 1.329 evra sa računa četvoro od sedam oštećenih osoba na račun državnog budžeta. Za tri osobe sredstva nisu prenesena. Takođe, službenica je izradila lažne pozive za ročište za dvoje od sedam osoba, iako te osobe nisu bile stranke u postupku.

Ova dela su otkrivena tokom istrage, a optužnica je sada podignuta pred sudom.

Podsećamo, 10. jula Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv četvoro okrivljenih i to: Zvonimira Staševića, Milanke Jakovljević, Save Zoranovića i Stanka Zoranovića koji se terete za izvršenje krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, okrivljeni Zvonimir Stašević tereti se da je  od 20. oktobra  2020. do 13. aprila 2021. godine kao direktor Doma zdravlja „Donja Gušterica“, AP KiM propisivao elektronske recepte za hormone rasta („norditropin“ i „gentotropin“) pacijentima kojima nije bilo potrebna hormonska terapija, bez pregleda pacijenata i njihovog znanja da su im lekovi propisani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading