KORONA HARA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Preko 40 sportista ZARAŽENO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportske delegacije moraju biti spremni da prilagode planove i preduzmu dodatne mere.

KORONA HARA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA! Preko 40 sportista ZARAŽENO

Foto: Profimedia, Starsport

Prema najnovijim informacijama, najmanje 40 sportista koji učestvuju na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu zaraženo je korona virusom. Ova vest nije iznenađujuća s obzirom na porast slučajeva infekcije širom sveta, kako je saopštila Svetska zdravstvena organizacija (SZO). 

- Nije iznenađujuće videti zaražene sportiste, jer virus prilično brzo cirkuliše u drugim zemljama - rekla je novinarima u Ženevi zvaničnica SZO Marija Van Kerkove i dodala da su mnoge zemlje prethodnih meseci zabeležile porast infekcije - uključujući OI, na kojima je najmanje 40 sportista pozitivno na testu.

Republika

Foto: Profimedia

 

 


Nakon OI u Tokiju 2020. godine koje su održane bez prisustva gledalaca, i onih u Pekingu 2022. pod strogim zdravstvenim pravilima, OI u Parizu ove godine takođe se suočavaju sa izazovima pandemije korona virusa. Iako je pretnja manja, virus i dalje utiče na takmičenje, a pojedine sportske delegacije su preduzele dodatne mere predostrožnosti kako bi zaštitile svoje članove. Francuski veslački tim, na primer, uvodi obavezno nošenje maski tokom konferencija za novinare pre početka događaja.

Iako su OI uvek bila simbol globalnog sportskog okupljanja, pandemija korona virusa neprekidno postavlja izazove pred organizatore, sportiste i gledaoce. Ipak, sportisti se i dalje takmiče sa istim entuzijazmom i fokusom, uprkos dodatnim preprekama koje pandemija donosi.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, organizatori i sportske delegacije moraju biti spremni da prilagode planove i preduzmu dodatne mere kako bi zaštitili zdravlje i bezbednost svih učesnika na Olimpijadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading