PIKSI, GLEDAJ I UČI OD KARIJA! Evo zbog čega je Pešić BOLJI selektor od Stojkovića! Jedan faktor je ključan!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan je Kari Pešić!

PIKSI, GLEDAJ I UČI OD KARIJA! Evo zbog čega je Pešić BOLJI selektor od Stojkovića! Jedan faktor je ključan!

Foto: Starsport, printscreen

Košarkaši Srbije su obezbedili plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu nakon dramatične utakmice protiv Australije rezultatom 95:90. ''Orlovi'' su imali minus od čak 24 koša razlike, ali su u drugom poluvremenu uspeli da naprave neverovatan preokret i nakon produžetaka plasiraju se među četiri najbolje selekcije na ovom prestižnom takmičenju. 

Onaj ko je pokrenuo naše košarkaše je definitivno selektor Svetislav Pešić koji svojim neverovatnim znanjem i motivacijom uspeo da ubedi svoje igrače da mogu da pobede i da su bolji. Čuveni Kari je eminetni stručnjak koji ima dosta trofeja iza sebe, ali i fenomenalnih rezultata. Jedan od tih je i činjenica da je u Nemačkoj začetnik košarke i da je uspeo da sa tom zemljom osvoji Evropsko prvenstvo 1993. godine. Od reprezentacija koja bila anti košarkaška, uspeo je da se popne na krov Starog kontinetna.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Takođe, i sa reprezentacijom Jugolsavije je nizao uspehe, Eurobakset 2001. godine, a potom i čuveni Indijanapolis 2002. kada smo ponizili Amerikance na domaćem terenu u četvrtfinalu i na kraju pobedili Argentince i popeli se na krov Sveta. Pešić je jedan od najboljih naših stručnjaka, a poseduje veliko ZNANJE, što je jako bitno kada se neko bavi trenerskim poslom i zna kako da digne ekipu, za razlliku od selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija.

Foto: Tanjug/AP

Dragan Stojković Piksi

Piksi definitivno nema znanje da bude trener, ne ume da digne ekipu, niti da se vrati kada ima negativan razultat. Stojković ništa značajno u karijeri nije osvojio. Na Evropskom prvenstvu se propisno obrukao. Rob je jedne formacije i taktike i jednostavno ne može da bude trener za velika dela, jer nema ZNANJE i X faktor u sebi da podigne tim kada je najteže. Srbiji treba selektor koji će da prodrma ekipu i napravi od igrača lavove koji će da grizu i kada je najteže, da proliju poslednju kap znoja na terenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading