PRVO OBRAĆANJE PEŠIĆA NAKON UTAKMICE: "Svaka eliminaciona utakmica je teška s mentalnog aspekta"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda naše košarkaške reprezentacije predstavlja izuzetan sportski uspeh

PRVO OBRAĆANJE PEŠIĆA NAKON UTAKMICE: "Svaka eliminaciona utakmica je teška s mentalnog aspekta"

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije ostvarili su neverovatan preokret pobedivši Australiju rezultatom 95:90 i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara. Iako su Australijanci u jednom trenutku imali veliku prednost od čak 24 poena, naši košarkaši su pokazali izuzetan karakter i borbenost, uspevši da se izbore za pobedu. Selektor Srbije, Svetislav Pešić, izneo je svoje utiske nakon utakmice, ističući važnost mentalne snage u eliminacionim utakmicama.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, naglasio je da je svaka eliminaciona utakmica izuzetno teška s mentalnog aspekta, istakavši da je važno donositi odluke sa samopouzdanjem. 

- Videli ste utakmicu. Svaka eliminaciona utakmica je teška s mentalnog aspekta, iako većina misli da je važno da budeš opušten, da donosiš u napadu odluke sa samopouzdanjem, ipak je totalno obrnuta situacija. Nama se desilo suprotno, nismo stigli da pravimo faul, ne samo zbog toga što su oni fantastični - rekao je Pešić i potom dodao:

- Totalno smo tu podbacili, počeli smo da gledamo jedni druge, a oni su to iskoristili, videli ste kako su napadali naše igrače na granici faula. Dizali su samopouzdanje, sva je sreća da postoje dva poluvremena pa da možemo da se presaberemo. Pokazali smo ponos, karakter, moram da kažem da ne znam šta je bolje, da kreneš loše i pobediš, ili da držiš kontinuitet.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Pešić je takođe izrazio svoje nezadovoljstvo zbog nedostatka interesovanja za samu utakmicu, ističući da je važnije da li Jokić igra ili ne, umesto da se analizira taktika i karakter igre naših košarkaša. 

- Vas ne interesuje ovo što ja pričam, vas interesuje da li Jokić igra, ili ne igra. Kažem da je Australija fantastična ekipa i da naši momci nisu pokazali želju za pobedom i promenili odbranu, izgubili bismo. Onda bi krenuli objašnjavanje da je trebalo da držimo Jokića 50 minuta, onda vi izmislite nekog trenera.

Takođe se osvrnuo na utakmicu protiv Južnog Sudana, kritikujući suđenje i naglašavajući da su sudije prekršile crvenu liniju u pogledu grešaka.

- Videli ste utakmicu protiv Južnog Sudana, videli ste kako smo strateški napali ispod koša preko Jokića i Milutinova. Jedanput sviraju faul, pa ne. Bogdan je kao najbolji spoljni igrač dobijao proklizavanja ali niste gledali utakmicu očigledno. Mi nismo komentarisali suđenje, Srbija ne komentariše to dok sam ja trener. A protivnički trener je bio više okrenut sudijama. Staro pravilo je da ko izgubi ima pravo da se ljuti. Sudije nisu pronašle balans. Zvanična ocena protiv Južnog Sudana je da je suđenje bilo puno grešaka i da je prešlo crvenu liniju. Pa vas pitam gospodo, odakle ste vi i da li sve radite da prodate više lajkova.

Pobeda naše košarkaške reprezentacije predstavlja izuzetan sportski uspeh, a preokret koji su ostvarili tokom utakmice protiv Australije pokazuje veliku borbenost i karakter naših igrača. Srbija ima razloga da bude ponosna na svoje košarkaše, a naredni duel protiv boljeg između SAD i Brazila sigurno će biti još jedan izazov koji će naši košarkaši prihvatiti sa istim entuzijazmom i borbom kao i do sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading