FRANCUSKA POSLALA NBA KANADU KUĆI: ''Trikolori'' zakazali okršaj sa svetskim prvacima u polufinalu OI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće žestoka borba za finale!

FRANCUSKA POSLALA NBA KANADU KUĆI: ''Trikolori'' zakazali okršaj sa svetskim prvacima u polufinalu OI!

Foto: Profimedia

Košarkaši Francuske priredili su iznenađenje pobedivši Kanađane rezultatom 82:73 u četvrtfinalnom meču Olimpijskih igara. Domaćini su prikazali fantastičnu igru pred svojim navijačima u dvorani "Bersi" i zasluženo se plasirali u polufinale.

Izabranici Vensana Kolea su dominirali od samog početka meča, posebno se istakao Ajze Koridinije koji je sam ubacio 10 poena u prvoj četvrtini, koliko i cela kanadska ekipa. Francuzi su održavali visoku prednost tokom prvog poluvremena i otišli na odmor sa 16 poena viška (45:29).

Foto: Profimedia

Kanada - Francuska

Šej Gildžus-Aleksander i njegovi saigrači pokušali su da se vrate u igru u drugom poluvremenu, smanjivši zaostatak na samo minus pet poena (65:60). Međutim, Francuzi su sačuvali prednost zahvaljujući sjajnoj igri Evana Furnijea koji je postigao sedam od poslednjih 11 poena za svoj tim.

"Tricolori" će se boriti za finale protiv svetskog šampiona Nemačke, dok su Kanađani završili svoje učešće na ovim Olimpijskim igrama. U meču protiv Nemačke, Francusku su predvodili Geršon Jabusele sa 22 poena i Ajzea Kordinije sa 20 poena, dok je odličnu partiju za Kanadu pružio Šej Gildžus-Aleksander sa 26 poena.

Foto: Profimedia

Kanada - Francuska

Ovaj meč će biti drugi susret Francuske i Nemačke na ovim Olimpijskim igrama, nakon što su "panceri" ubedljivo pobedili sa 85:71 u okviru B grupe. Biće zanimljivo videti kako će se odvijati ova borba za finale, s obzirom na prethodni susret ova dva tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading